Balsavimas baigtas 17-07-2009. Nuotraukų: 73. Peržiūrų: 70166. Priimta balsų: 679 |
|
1 balsas, 0.15% |
---|
| Barstyčių akmuo didžiausias Lietuvoje
|
| |
Balsavimas baigtas 09-12-2009. Nuotraukų: 27. Peržiūrų: 31272. Priimta balsų: 446 |
|
12 balsų, 2.69% |
---|
| Grikių-kalakutienos blyneliai su salotomis
Blyneliams:
100 g grikių
300 g maltos kalakutienos
2 kiaušinių
2 šaukštai miltų (grikinių arba kvietinių)
Prieskonių
Salotoms:
3 didelės morkos
2 skiltelės česnako
2 šaukštai majonezo
Druskos
Grikius išvirti. Sumaišyti su malta kalakutiena, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus. Iš gautos masės formuoti blynelius ir kepti. Salotoms morkas sutarkuoti, susmulkinti česnaką, įberti druskos ir išmaišyti su majonezu. Patiekti su sviesto-grietinės padažu. Tinka ir bet kurios kitos salotos, pavyzdžiui, burokėlių (svarbu, kad būtų mėgstamos vaiko). Skanu, maistinga ir nebrangu 4 asmenims kainuotų apie 10-12 lt.
P.S. Dar labai skanu ant karšto blynelio uždėti ploną griežinėlį fermentinio sūrio ir marinuoto agurkėlio. Tada nereikia padažo.
|
| |
Balsavimas baigtas 22-12-2009. Nuotraukų: 169. Peržiūrų: 126982. Priimta balsų: 899 |
|
5 balsų, 0.56% |
---|
| Kremtu morką pamažu
|
| |
Balsavimas baigtas 13-12-2009. Nuotraukų: 37. Peržiūrų: 40249. Priimta balsų: 532 |
|
9 balsų, 1.69% |
---|
| Eglučių giraitė
Tešlai:
200 g margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
Miltų, kad tešla neliptų prie rankų (apie 400 g)
2 šaukštai uogienės
Glajui:
200 g cukraus
1/4 stiklinės pieno
Šiek tiek citrinos rūgšties (arba citrinos sulčių)
Margariną sukame su cukrumi, po truputį pilame išplaktus kiaušinius, vėliau beriame miltus ir minkome tešlą. Išminkytą tešlą paliekame šaldytuve, kad atvėstų. Vėliau kočiojame maždaug 0.5 cm storio lakštus ir spaudžiame skirtingo dydžio sausainius. Kepame kol švelniai paruduoja 170 laipsnių orkaitėje. Iškeptus sausainius tepame uogiene ir lipdome vieną ant kito.
Glajui kaitiname cukrų ir pieną, kol jis sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį neišsiskaido. Tuomet įberiame šiek tiek citrinos rūgšties arba pilame citrinos sultis. Įstatome puodelį į šaltą vandenį ir atvėsiname. Glajų maišome šaukštu kol jis įgauna baltą spalvą. Puošiame eglutes. Galima pabarstyti cukraus pudros.
Skani puošmena Jūsų šventiniam stalui.
|
| |
Balsavimas baigtas 19-05-2010. Nuotraukų: 137. Peržiūrų: 102443. Priimta balsų: 745 |
|
3 balsai, 0.4% |
---|
| Pienės pūkas
|
| |
Balsavimas baigtas 06-06-2010. Nuotraukų: 103. Peržiūrų: 91047. Priimta balsų: 687 |
|
3 balsai, 0.44% |
---|
| Džiaugiamės pavasariu
|
| |
Balsavimas baigtas 15-12-2011. Nuotraukų: 172. Peržiūrų: 111551. Priimta balsų: 808 |
|
3 balsai, 0.37% |
---|
| Antram namui pastatyt kaladėlių per mažai...
|
| |
|
|