Autorius: | Mėnulė (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x352, 38910 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 01-12-2009, 14:16 | Peržiūrų: | 989 | Už nuotrauką balsavo: | 9 | Reitingas: | 1.69 |
|
Eglučių giraitė
Tešlai:
200 g margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
Miltų, kad tešla neliptų prie rankų (apie 400 g)
2 šaukštai uogienės
Glajui:
200 g cukraus
1/4 stiklinės pieno
Šiek tiek citrinos rūgšties (arba citrinos sulčių)
Margariną sukame su cukrumi, po truputį pilame išplaktus kiaušinius, vėliau beriame miltus ir minkome tešlą. Išminkytą tešlą paliekame šaldytuve, kad atvėstų. Vėliau kočiojame maždaug 0.5 cm storio lakštus ir spaudžiame skirtingo dydžio sausainius. Kepame kol švelniai paruduoja 170 laipsnių orkaitėje. Iškeptus sausainius tepame uogiene ir lipdome vieną ant kito.
Glajui kaitiname cukrų ir pieną, kol jis sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį neišsiskaido. Tuomet įberiame šiek tiek citrinos rūgšties arba pilame citrinos sultis. Įstatome puodelį į šaltą vandenį ir atvėsiname. Glajų maišome šaukštu kol jis įgauna baltą spalvą. Puošiame eglutes. Galima pabarstyti cukraus pudros.
Skani puošmena Jūsų šventiniam stalui.
|
|
|