Autorius: | Mėnulė (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x494, 60334 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 25-11-2009, 16:39 | Peržiūrų: | 905 | Už nuotrauką balsavo: | 12 | Reitingas: | 2.69 |
|
Grikių-kalakutienos blyneliai su salotomis
Blyneliams:
100 g grikių
300 g maltos kalakutienos
2 kiaušinių
2 šaukštai miltų (grikinių arba kvietinių)
Prieskonių
Salotoms:
3 didelės morkos
2 skiltelės česnako
2 šaukštai majonezo
Druskos
Grikius išvirti. Sumaišyti su malta kalakutiena, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus. Iš gautos masės formuoti blynelius ir kepti. Salotoms morkas sutarkuoti, susmulkinti česnaką, įberti druskos ir išmaišyti su majonezu. Patiekti su sviesto-grietinės padažu. Tinka ir bet kurios kitos salotos, pavyzdžiui, burokėlių (svarbu, kad būtų mėgstamos vaiko). Skanu, maistinga ir nebrangu 4 asmenims kainuotų apie 10-12 lt.
P.S. Dar labai skanu ant karšto blynelio uždėti ploną griežinėlį fermentinio sūrio ir marinuoto agurkėlio. Tada nereikia padažo.
|
|
|