Atvežė kaip sibirinius Kokio tada ūgio jų lapai gali būti? Pas mane apie 20 -30 cm. Pas draugę sibiriniai - beveik iki bambos Gal tikrai pas mane I.graminea.
Eisiu paguglinti apie juos.
Bus savaitgalį laisvesnė diena, įkelsiu nuotraukas lyg tai nepalinių sidabražolių. Geltonos, raudonos, bet stiebas stačias, toks tvirtas krūmelis. Įtariu, kad tai ne visai tai, ką sėjau.
Daisoja Akurat, ir žiedeliai baigiasi tokiais bumbokais, atrodo kaip nesveiki. Ir spalva ta pati, ir stotas. Tfu, apgavo kaip mergą su trečiu vaiku.
Reikia apeiti dvarus ir surasti vietą ensantai, kad žiemą sausa, vasarą šlapia.
Bet graminea anaiptol nežemas, pernai išskaidžiau, tai apimčių šiemet nėra, bet lapija vis tiek 60- 70 cm siekia.
Man I.graminea labai gražu prie vandens, kai vėjyje braižo raštus. Japoniškuose soduose kažkaip ir vadina, kad ,,kalbintų vandenį". Aukštis 70 cm gal ištempus? Nes kai nulinksta, tai nėra aukšti.
Iš kaimo, o iš kur tie vilkdalgiai? Iš draugės ar iš daugiametes.lt?
Dar nebandžiau tokiu būdu kelti nuorodą, ar matosi?
https://######/photo...q45WkD7Z8UELZRA
Iš kaimo, o iš kur tie vilkdalgiai? Iš draugės ar iš daugiametes.lt?
Dar nebandžiau tokiu būdu kelti nuorodą, ar matosi?
https://######/photo...q45WkD7Z8UELZRA
Nu ne, neištempus, čia kero vidurio lapija. Gal dar lapams ilgėjant išsvirimas didesnis gausis ir sužemės, bet manau žemiau 50 cm nebus net ir labai lapus nusvarinus. Man graminea irgi su vandeniu siejasi, nors pas mane jo nėr, bet lapų blizgėjimas saulėje man kažkodėl sukelia vandens buvimo jausmą. Ir tas siūravimas vėjuose...
Paveiksliuko nematau
Dabar gal matysis I.graminea
https://get.google.c...EC1UYGam2aLdf26
Prie žiedų su objektyvu neišeina prieiti, nebent nuskynus.
https://get.google.c...EC1UYGam2aLdf26
Prie žiedų su objektyvu neišeina prieiti, nebent nuskynus.
Daisoja, žiedai tai tikrai tokie, kaip jūsų nuotraukoje. O lapai pas mane mažesni ir neišvirsta, gal drėgmės trūksta. Gavau iš draugės.
Šiemet nusipirkau gražų pilnavidurį sibirinį iš lenkų, lapai lyg platesni sibirinio.
Šiemet nusipirkau gražų pilnavidurį sibirinį iš lenkų, lapai lyg platesni sibirinio.
QUOTE(Daisoja @ 2017 06 21, 18:14)
Rytinių aguonų šaknis anksčiau parduodavo maišeliuose. Net pavadinimai atitikdavo. Tik rinka per maža. Vazonuose tokias gigantes sudėtinga būtų transportuoti.
<...>
<...>
Dabar jau nebe? O mažu? Čia rudenį reikia dairytis spec. parduotuvėse ar pavasarį, kai česnakai pasirodo?
Turguje pamačiau, kaip čia paminėtoji inkarvilėja atrodo gyvai kolegę bais pakabino, o man ji per mandra maniškiams žoliukams. Mikliai buvo nunešta, nespėjus net kainos paklausti. Šiaip jau turguje nieko įdomaus neįžiūriu vis. Gal jau gėlininko senatvė prisėlino?
Dabar nematau arba ne ten žiūriu. Nojus monopolizavo ,,šakneles", bet PC įvairovės pasigendu. Kitur nevaikštau, gėlių netrūksta, tik batono į Maximą nueinu. Ieškoti anksti pavasarį, kai melsvių ar viendienių šaknys sukabintos maišeliuose. Nors abejoju, ar bus, nes salėse šilta ir sausa, tai staigiai sužels ir numirs.
Ačiū, Daisoja, už parašymą.
O kitoms - gal palikusios augaliukus išvykote atostogauti, kad taip tylu?
Pas mane 1 iš miskantų nusprendė, kad jam jau gana. Pakraščiuose dar yra gyvų skrotelių, bet jie, kaip keli plaukeliai ant dieduko plikės šukuosenos jau nedaro... Prieš maždaug 5 metus buvo pirktas turguje gatavas, t.y. dideliame vazone su jau gatavu maždaug kelių metų vaizdu. Bevardis a la Morning Lightas, kelis metus puikiai laikėsi ir gausiai žydėjo, bet jau nuo pernai prasidėjo degradacija. Gal žiemos nepatiko, o gal pavasariai... nesvarbu... Ne vietoje jis atsidūrė kuriamoje pievoje, tad nelabai ir gaila, kad jo čia neliks. Tik dabar klausimas iškilo kaip neskaudžiai jį išlupti? Krūmas užima maždaug 0,5 m2, tad šaknynas bus ir pas kaimynus. Prisiminiau iš savo praktikos tokį atvejį: gyveno sau senas, didelis ir nemirtingas kaimo flioksas, kurį kartą pavasarį nusprendžiau pamaloninti organinių trąšų saujele kita išbarsčiau tiesiai ant nukirptų ir dar nepradėjusių atželti stiebų. Ir ką gi? Pamirė... Ir dar kaip jojo vietoje liko tik puri ir trąši dirva (joje dabar melvenė Cordoba negali atsidžiaugti gyvenimo pilnatve). Į ką vedu? Gal tai būtų metodas ir miskantui? Niekas nebandėte tokio sadistiško metodo su įvairiais augaliukais?
O kitoms - gal palikusios augaliukus išvykote atostogauti, kad taip tylu?
Pas mane 1 iš miskantų nusprendė, kad jam jau gana. Pakraščiuose dar yra gyvų skrotelių, bet jie, kaip keli plaukeliai ant dieduko plikės šukuosenos jau nedaro... Prieš maždaug 5 metus buvo pirktas turguje gatavas, t.y. dideliame vazone su jau gatavu maždaug kelių metų vaizdu. Bevardis a la Morning Lightas, kelis metus puikiai laikėsi ir gausiai žydėjo, bet jau nuo pernai prasidėjo degradacija. Gal žiemos nepatiko, o gal pavasariai... nesvarbu... Ne vietoje jis atsidūrė kuriamoje pievoje, tad nelabai ir gaila, kad jo čia neliks. Tik dabar klausimas iškilo kaip neskaudžiai jį išlupti? Krūmas užima maždaug 0,5 m2, tad šaknynas bus ir pas kaimynus. Prisiminiau iš savo praktikos tokį atvejį: gyveno sau senas, didelis ir nemirtingas kaimo flioksas, kurį kartą pavasarį nusprendžiau pamaloninti organinių trąšų saujele kita išbarsčiau tiesiai ant nukirptų ir dar nepradėjusių atželti stiebų. Ir ką gi? Pamirė... Ir dar kaip jojo vietoje liko tik puri ir trąši dirva (joje dabar melvenė Cordoba negali atsidžiaugti gyvenimo pilnatve). Į ką vedu? Gal tai būtų metodas ir miskantui? Niekas nebandėte tokio sadistiško metodo su įvairiais augaliukais?
Turguje mačiau baltą inkarvilėją, bet kaina tokia, kad galima kelis pakelius sėklų nusipirkti ir turėti jų dvidešimt vietoje vieno.
Na, aš Pnv turguje labai dažnai kažką įspūdingo pamatau. Kur pardavinėja daugiametes, tai nieko įdomaus. Dažniausiai randu pas vienmečių pardavėjas, parvežta iš lenkų. Šiemet mačiau labai gražias pajūrines gvaizdes, pernai papirkau rožines gauras ( tik neperžiemojo begėdės), mačiau fantastiškų gailiardijų. Pats naujausias atradimas - lobelia x specioza, labai dideliais alyviniais žiedais. Pavarvinau seilę, nes kaina buvo nekrikščioniška. Dar buvo parvežta labai dailių melsvių ir gvazdikų. Dėl pastarųjų sudvejojau, be etikečių, gal ir nežiemotų. Ai, dar jukų būna dryžuotais lapais.
Vi, galima bandyti su kalio trąšomis, didesnis jų kiekis daugumai mirtinas, nes savyje turi valgomosios druskos ( t.y chloro, kuris atsilaisvinęs žudo visa kas gyva). Bet gali būti taip, kad padauginus dar kelis metus ten niekas neaugs.
Patikimiau nusipirkti roundapo, truputį prasiskiesti ir pateplioti nepageidaujamus lapus.
O kokia problema centrą iškasti - iškirsti- laužtuvu išversti...? Miskantai juk neplinta žaibo greičiu šaknų atžalomis. Neliks "vadovaujančio " krūmo, neliks ir palikuonių.
Na, aš Pnv turguje labai dažnai kažką įspūdingo pamatau. Kur pardavinėja daugiametes, tai nieko įdomaus. Dažniausiai randu pas vienmečių pardavėjas, parvežta iš lenkų. Šiemet mačiau labai gražias pajūrines gvaizdes, pernai papirkau rožines gauras ( tik neperžiemojo begėdės), mačiau fantastiškų gailiardijų. Pats naujausias atradimas - lobelia x specioza, labai dideliais alyviniais žiedais. Pavarvinau seilę, nes kaina buvo nekrikščioniška. Dar buvo parvežta labai dailių melsvių ir gvazdikų. Dėl pastarųjų sudvejojau, be etikečių, gal ir nežiemotų. Ai, dar jukų būna dryžuotais lapais.
Vi, galima bandyti su kalio trąšomis, didesnis jų kiekis daugumai mirtinas, nes savyje turi valgomosios druskos ( t.y chloro, kuris atsilaisvinęs žudo visa kas gyva). Bet gali būti taip, kad padauginus dar kelis metus ten niekas neaugs.
Patikimiau nusipirkti roundapo, truputį prasiskiesti ir pateplioti nepageidaujamus lapus.
O kokia problema centrą iškasti - iškirsti- laužtuvu išversti...? Miskantai juk neplinta žaibo greičiu šaknų atžalomis. Neliks "vadovaujančio " krūmo, neliks ir palikuonių.
Sausa....taip sausa kad negaliu, lietaus debesys ėjo, kažkur lijo, gal kažkur ir gausiai, o mums tik vėjo vėjo vėjo. Tik šiandien palyginus ramu. Stebiuosi ir džiaugiuosi, kad gėlynas stovi, tik trys rūgties polymorpha šakos išlaužtos. Dabar pats pikas šalavijų, kraujažolių ir astrancijų žydėjimo. Šluotsmilgės tuoj išpurens savo šluotas. Visas kiemas rožės aromate skęsta. Rasakilos putoja, snapučiai vis dar plečia savo žiedais užklojamus plotus. Žodžiu viskas puiku. Tik lietaus reikia.
Jot.ka , parašei ir mano virkavimus. Viskas apleipę, dar katinas nugulėjęs plunksninių gvazdikų guotą ir veronikų kupstą, atsistoti be lietaus vargšės nebepajėgia. Kasdien randu rožių šakų išlaužyta.
O pas mane kvepia be galo sausmedis vijoklinis Serotina ir plunksniniai gvazdikai. Permuša net rožių kvapus.
Pats žydėjimas šilingės, plunksninių gvazdikų, rasakilų ir tankiažiedžių katilėlių. Nustebau, kad rūtos medingos. Prieiti per bites neįmanoma, nes turiu iš jų bordiūrą rožėms padariusi.
Šiemet pagaliau sulaukiau eremūro. Reikėtų daugiau jų žiedų.
Kitame gėlyne staiposi balti viduviai , priėmę į draugiją ramunes Crazy Daisy. Nors labai galimas daiktas, kad tai kita veisllė. Pumpurai su citrinos geltonumo viduriukais ir ko gero, gražesni, nei pražydęs netvarkingas žiedas.
Šalavijai virsta į visas puses. Kol nėra liūties, gal eisiu jiems kokią atramą sukonstruoti.
O pas mane kvepia be galo sausmedis vijoklinis Serotina ir plunksniniai gvazdikai. Permuša net rožių kvapus.
Pats žydėjimas šilingės, plunksninių gvazdikų, rasakilų ir tankiažiedžių katilėlių. Nustebau, kad rūtos medingos. Prieiti per bites neįmanoma, nes turiu iš jų bordiūrą rožėms padariusi.
Šiemet pagaliau sulaukiau eremūro. Reikėtų daugiau jų žiedų.
Kitame gėlyne staiposi balti viduviai , priėmę į draugiją ramunes Crazy Daisy. Nors labai galimas daiktas, kad tai kita veisllė. Pumpurai su citrinos geltonumo viduriukais ir ko gero, gražesni, nei pražydęs netvarkingas žiedas.
Šalavijai virsta į visas puses. Kol nėra liūties, gal eisiu jiems kokią atramą sukonstruoti.