{mosimage}Įdomu, ar kuris nors įsivaizduojate naujametinį stalą be šampano, Martini ir kt. alkoholinių gėrimų? Turbūt ne. Bet turbūt kiekvienas įsivaizduojate po audringai atšvęstos naujųjų nakties sekančias "klasikines" pasekmes
Ar galima suderinti tai, kas malonu ir naudinga bei išgerti, bet neapgirsti? Žinoma galima! Štai kaip reikėtų to siekti:
Išsirinkite vienos rūšies alkoholinį gėrimą ir stenkitės tuo apsiriboti. Jokiu būdu nemaišykite skirtingų rūšių alkoholinių gėrimų - antraip galvos skausmo neišvengsite. Jei vis dėlto jums norisi paragauti visko, kas padėta ant stalo - apribokite "degustacijas" mažytėmis taurelėmis.
Jei įmanoma, venkite saldžių bei pusiau saldžių vynų. Nes jie gali sukelti rūgimą skrandyje, o šis - gana nemalonius pojūčius. Dėl tos pačios priežasties nepatartina užsigėrinėti alkoholinių gėrimų įvairiausiais limonadais ar mineraliniu vandeniu. Alkoholinius gėrimus skiesti geriausia nesaldžiomis sultimis arba negazuotu mineraliniu vandeniu.
Kad neapgirstumėte, stenkitės užkąsti kuo nors kaloringu, riebiu. Daug kalorijų turintis maistas, patekdamas į skrandį, sulėtina virškinimą tuo pačiu sulėtindamas ir alkoholio patekimą į kraują. Tam labai tinka ir sumuštinis su alyvuogių aliejumi, suvalgytas dar iki pirmos taurės šampano. Specialistai kaip "profilaktinę priemonę" siūlo vartoti konservuotų daržovių užkandį. Jos turi sukaupę daug druskų, prieš patenkant joms į kraują, iš audinių patekęs vanduo jas "atskiedžia", tuo pačiu sumažėja ir alkoholio koncentracija.
O prablaivėti, lengvai apgirtus, padeda svogūnas. Taip pat gelbsti ir džiovintų aviečių nuoviras arba konservuotos aviečių uogos. Jei jų po ranka nėra, galima pamėginti išgerti puodelį stiprios arbatos ar kavos, arba paprasčiausiai pasivaikščioti gryname ore.
Šaltinis: www.km.ru