20-29 metų moteriai be galo svarbu išlaikyti puikią figūrą, nesirgti ir ruošti organizmą nėštumui. Kalcis – puikus pagalbininkas ruošiantis nėštumui. Papildykite savo mitybos racioną daug kalcio turinčiais produktais. Galvokite ir apie ateitį, nes vartodamos kalcį žymiai sumažinate osteoporozės išsivystymo riziką brandžiame amžiuje. Kasdien moteris turėtų suvartoti 1000-1200 mg kalcio. Rinkitės neriebius pieno produktus – taip pasirūpinsite ne tik kaulų audiniais, bet ir dantų sveikata.

Be kalcio, šiame amžiuje itin svarbūs baltymai, geležis bei vitaminas C. Raudona mėsa  yra ir baltymų, ir geležies šaltinis.

Ankštinės daržovės aprūpina moters organizmą augaliniais baltymais, ląsteliena, magniu, cinku bei geležimi.

Jei smaližes labai traukia saldumynai, naudingiausia būtų mėgautis uogomis. Jose gausu mikroelementų, ląstelienos, vitamino C.  Kai kurios uogos, pavyzdžiui spanguolės, sumažina šlapimo sistemos infekcijų išsivystymo riziką.



Šaltinis: lita.ru