Kartais atėjus į parduotuvę ir renkantis mėsos produktus pakuotėje, atrodo, kad perkame katę maiše. O juk savo šeimai norisi duoti viską kas geriausia, sveikiausia. Pastaruoju metu visuomenėje, žiniasklaidoje vis dažniau skamba GMO, nekokybiško maisto baubai, todėl ypač išaugo vartotojų reikalavimai ir dėmesys produktų kokybei, šviežumui ir natūralumui. Kaip ir kokius pasirinkti produktus, ką duoda pakuotė produktui? Tokios dilemos kamuoja ne vieną savo šeima besirūpinančią mamą ar tėtį. Kartais atėjus į parduotuvę ir renkantis mėsos produktus pakuotėje, atrodo, kad perkame katę maiše. O juk savo šeimai norisi duoti viską kas geriausia, sveikiausia. Pastaruoju metu visuomenėje, žiniasklaidoje vis dažniau skamba GMO, nekokybiško maisto baubai, todėl ypač išaugo vartotojų reikalavimai ir dėmesys produktų kokybei, šviežumui ir natūralumui. Kaip ir kokius pasirinkti produktus, ką duoda pakuotė produktui? Tokios dilemos kamuoja ne vieną savo šeima besirūpinančią mamą ar tėtį.

Kodėl vištiena?

Vienas iš svarbiausių bei populiariausių produktų mūsų ir mūsų vaikų mityboje yra vištiena. Dietologai yra patvirtinę, kad vištiena - skanu, naudinga ir nekaloringa. Tai viena svarbiausių detalių sveikoje mityboje dėl nedidelio riebalų ir didelio proteinų kiekio, dėl savo savybių ypač rekomenduojama vaikams, vyresnio amžiaus ir sportuojantiems asmenims. Vištiena ypač tinka segantiems cukriniu diabetu ir su virškinimu turintiems problemų asmenims, nes naudingąsias medžiagas organizmas lengvai įsisavina, o joje yra gausus vitaminų, mineralų, baltymų šaltinis. Vištiena yra vienas geriausių pilnaverčių baltymų šaltinis. Jeigu kiaulienoje yra 10 - 15 procentų baltymų, tai vištienos sudėtyje jų yra 20 - 23 procentų. Vištienos riebalai - tai organizmui reikalingos lengvai virškinamos nesočiosios rūgštys. Ir, kas šiuo metu ypač aktualu, vištiena yra pigesnė nei kiauliena ar jautiena. Tad specialistams teliko išspręsti klausimą, o kaip reikia supakuoti vištieną, kad ji šias savybes išlaikytų?

Maistas turi būti šviežias ir natūralus

Vienos iš didžiausių šalies paukščių auginimo ir vištienos perdirbimo įmonės - Kaišiadorių paukštyno specialistai atidžiai ir ilgai stebėjo rinką, rūpestingų mamų ir tėvelių poreikius. Šių metų balandį paukštyno užsakymu bendrovė RAIT atliko tyrimą, kuris parodė, kad Lietuvos gyventojams svarbiausia šviežios mėsos pakuotės funkcija yra šviežumo ir kokybės išlaikymas – šį kriterijų svarbiu įvardijo 84 proc. respondentų.
Bendrovė, įsiklausiusi į vartotojų norus ir lūkesčius, pakuoja vištieną be apsauginių dujų Ilgai plušę, bendrovės specialistai rado būdą, kaip natūraliomis priemonėmis išlaikyti mėsą šviežią, supakuoti ją sandariai ir higieniškai bei neužkelti produkto kainos. Vienas iš svarbiausių kriterijų kuriant šia pakuote buvo tėvų, kurie ypač rūpinasi savo vaikų mityba, poreikiai. Nauja pakuotė sutiekia galimybę pateikti patikimą produktą savo šeimai.

Naujas šviežumo standartas

„Radome sprendimą žmonėms, kurie nori mėgautis kokybišku ir patikimu maistu už prieinamą kainą. Dirbome išties ilgai ir pakėlėme savo bendrovės technologinę kartelę iki aukštumų. Galime didžiuotis pasiektu rezultatu – gaminame produkciją, kuri atitinka griežčiausius šviežumo standartus“, - sakė Kaišiadorių paukštyno generalinė direktorė Palmira Rimdeikienė.

„Akivaizdu, kad žmonės rūpinasi savo ir savo vaikų gerove, todėl pageidauja, kad mėsa ne tik išliktų šviežia, bet ir būtų apsaugota nuo dirbtinio įsikišimo naudojant specialias galiojimo termino prailginimui skirtas priemones. Sukurti tokį žmonių lūkesčius atitinkantį pakavimo būdą mums buvo tikras iššūkis, su kuriuo susitvarkėme sėkmingai“, - teigė įmonės vadovė.

„Vištiena yra bene populiariausia mėsa, o naujosios pakuotės privalumai – šviežumas, maksimali kokybė, išlaikytos naudingos maistinės savybės, patogumas ir saugumas – ją paverčia patrauklia pirkėjams, vertinantiems aukščiausią kokybę“, - įsitikinusi P.Rimdeikienė.

Ji pažymėjo, kad nauja Kaišiadorių paukštyno pakavimo technologija leidžia apsaugoti produkciją nuo aplinkos poveikio ir specialiu absorberiu užtikrina, kad vištienoje nesikauptų perteklinis skystis, kurio buvimas didina mikrobiologinį užterštumą. Be apsauginių dujų įsikišimo produkcijos šviežumas ir kokybė išsilaiko 6-7 paras.

P. Rimdeikienė pabrėžė, kad Kaišiadorių paukštynas parduoda ir naudoja gamyboje tik Lietuvoje užaugintų viščiukų mėsą . Importinė vištiena neretai yra abejotinos kokybės, todėl pagrindinis įmonės verslo moto yra: vartotojo ir jo skrandžio neapgausi.