7-18 m. amžiaus vaikų tėvai pildė anketas, kuriose sužymėjo visus produktus, kuriais maitina savo vaikus. Sąraše buvo pateikta 9 kategorijų produktai: daržovės, vaisiai, riešutai, žuvis, javai, pieno produktai, mėsa, paukštiena, margarinas ir sviestas.
Kas ta Viduržemio jūros dieta? Valgoma daug duonos, makaronų, karališkų pupelių, ryžių, kuskuso, kukurūzų košės, bulvių. Taip pat vaisių (3-4 per dieną), pupų ir daržovių (5 skirtingų rūšių). Saikingai valgoma grilyje ar garuose keptos žuvies. Saikingai vartojama alyvuogių aliejaus (su šviežiomis daržovėmis). Mažais kiekiais valgoma liesos raudonos mėsos be matomų riebalų. Vartojama daug antioksidantų.
Tyrėjai išsiaiškino, kad 80 proc. tyrime dalyvavusių vaikų valgo šviežius vaisius; 2/3 vaikų šviežias daržoves bent 2 kartus per dieną. Pavyzdžiui, apelsinų, obuolių, pomidorų ir vynuogių. Tokia mityba apsaugo vaikus nuo astmos ir kvėpavimo takų ligų.
Raudonosios vynuogės turi daug medžiagų, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis bei priešuždegiminiu efektu. Riešutai vitamino E šaltinis, apsaugantis organizmą nuo laisvųjų radikalų sukeltų pažeidimų. Riešutuose taip pat gausu magnio, kuris labai padeda gydyti astmą.
Šaltinis: MIGnews.com
Britų, graikų ir ispanų mokslininkų komanda nustatė, kad Viduržemio jūros dieta apsaugo vaikus nuo kvėpavimo takų susirgimų ir astmos. Jie tyrinėjo dietą bei 700 Kretoje gyvenančių vaikų sveikatą. Šioje vietovėje gyvenantys vaikai labai retai serga astma, palyginus su Didžiąja Britanija, kur 1 iš 10 vaikų serga šia liga. Viduržemio jūros regione gyvenančių tautų mityba pripažinta sveikiausia po azijiečių.