Nors ir bučiniai priverčia širdį plakti stipriau, efektas nėra toks didelis, kaip šokolado. Degustuojant šokoladą, dalyvių širdis plakė iki 140 dūžių per minutę (įprastai – 60). Vos tik šokoladas ima tirpti burnoje, jis tampa geriausiu stimuliatorium visoms smegenų sritims.
Mokslininkai tikėjosi, kad šokoladas, ypač juodasis, paveiks pulsą, nes jame yra stimuliuojančių substancijų, tačiau nesitikėjo, kad poveikio jėga ir trukmė bus tokia stulbinanti. Pojūčiai juntami 4 kartus ilgiau už patį aistringiausią bučinį.
Seniai žinoma, kad kakava – sudėtinė šokolado dalis – pasižymi unikaliomis savybėmis ir padeda gamintis “malonumo ir laimės” hormonams endorfinams. Mokslininkai pataria nesukramtyti šokolado akimirksniu, o palaukti, kol jis ištirps ant liežuvio ir ilgiau mėgautis malonumu.
Nors manoma, kad šokoladą labiau mėgsta moterys, nei vyrai, mokslininkai nustatė, kad reakcija į jį abiejų lyčių atstovams kyla vienoda.
Šaltinis: Kleo.ru