Kas valgo žuvį dėl teigiamo jos poveikio širdžiai, pirkdami turėtų paistyti jos riebumo. Kaip patvirtino Harvardo universiteto tyrimas, žuvys, turinčios didelį kiekį omega 3 riebiųjų rūgščių, yra sveikesnės nei liesos žuvys. Studijos rezultatai pristatyti Amerikos širdies draugijos (AHA) suvažiavime.

Taigi mokslininkai rekomenduoja vartotojams geriau rinktis tokias riebesnes žuvis kaip lašišą, tuną ar skumbrę, o ne liesas, turinčias mažiau omega 3 riebiųjų rūgščių.

Jau ankstesni tyrimai parodė, kad žuvų taukai mažina cholesterolio ir triglicerido kiekį kraujyje. Harvardo mokslininkai ištyrė 5 tūkst. pagyvenusių amerikiečių, kartu pateikdami klausimą, kokią žuvį jie reguliariai valgo. Paaiškėjo, kad svarbų vaidmenį vaidina ne tik tai, kokia žuvis valgoma, bet ir kaip ji paruošiama. Troškinta žuvis yra sveikiau nei kepta.

ELTA