Dešrelėse esantys riebalai, pakeisti vaisių ląsteliena (iš obuolių, persikų bei apelsinų), ne tik pagerino maistines dešrelių savybes, bet ir nesugadino jų skonio! Luisa Garcia vadovaujami Madrido universiteto mokslininkai pagamino keleto rūšių kiaulienos dešreles, kurių sudėtyje sumažino standartinį riebalų kiekį ir pridėjo 40-50 proc. vaisių ląstelienos. Tyrėjai įvertino naujojo gaminio spalvą bei struktūrą, o 15 žmonių komisija – kokybę. 

Savo aromatu labiausiai išsiskyrė dešrelės, kurių sudėtyje buvo apelsinų ląstelienos, tačiau jos buvo kiek mažiau sultingos.

Pasak tyrimo autorių, pirmieji gaminį išmėginę vartotojai noriai jų ragavo, tad sumažinti įprastų dešrelių kaloringumą net 30 proc, nepabloginus jų skonio savybių, - visai paprasta!

Šaltinis: medinfo.ru