Kiekvienas turime savų būdų nuotaikai pagerinti. O štai dietologai ir psichologai mums duoda keletą mitybos patarimų, padėsiančių atsikratyti rudeninės depresijos.
Šiuo metų laiku rekomenduojama atsisakyti  riebaus maisto. Ypač naudingos dabar žuvys, riešutai, alyvuogių aliejus ir avokadai, nes juose gausu omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių. Nevartokite pusfabrikačių bei greito maisto užkandžių – juose daug cukraus bei riebalų.

Makaronai, rupi grūdų duona, rudieji ryžiai turi nedidelį glikeminį indeksą, o tai reiškia, kad juos virškindamas organizmas nesunaudoja daug gliukozės. Tai taip pat gerina nuotaiką.

Saulėgrąžos ir riešutai turi seleno (antioksidanto), triptofano (viena iš amino rūgščių) ir inozitolio (lėtina senėjimo procesus).

Gerkite daugiau vandens, jis padės pasišalinti iš organizmo toksinams.
Suvalgykite kasdien ne mažiau kaip 5 porcijas daržovių ar vaisių (pvz., viena porcija tai: salotų lėkštė, pusė paprikos, 3 šaukštai žalių žirnelių arba morkų, pomidoras, apelsinas, obuolys).

Alkoholis – kaip būdas pakelti nuotaiką – visiškai netinkamas. Jo sukeltas efektas yra laikinas.

Saikingai gerkite kavą bei arbatą. Kofeino perteklius organizme gali sutrikdyti miegą ir dar labiau prislėgti.

Pienas, kiaušiniai, mėsa, riešutai, žuvis – vitaminų B12 ir B6 šaltinis, o jie labai svarbūs mūsų gerai nuotaikai.

Šaltinis: medinfo