Tai ypač taikytina tiems, kurie planuoja šeimos pagausėjimą ir moterims, kurios ruošiasi išnešioti kūdikį. Naujausi britų mokslininkų tyrimai parodė, kad tų mamų vaikai, kurios viso nėštumo metu vartojo žuvį bei jūros gėrybes, geriau adaptuojasi socialiniame gyvenime, yra geriau išsivystę savo bendraamžių grupėje ir mažiau serga. Žuvų mėgėjų vaikai būna komunikabilesni, pasižymi stipresniu imunitetu.

Anksčiau manyta, kad nėščiosios visus 9 mėnesius neturėtų vartoti žuvies, nes kai kuriuose žuvų produktuose esama toksinų, galinčių pakenkti vaisiui. Dabar mokslininkai teigia, kad nėščiosios kasdieniame racione neturėtų  būti daugiau kaip trečdalis riebios žuvies patiekalų, nerekomenduojama vartoti tuno bei ryklio mėsos.

Žuvyje esančios Omega 3 riebalų rūgštys labai naudingos žmogaus imunitetui, smegenų veiklai ir būtinos socialinių įgūdžių vystymuisi. 


Šaltinis:  MIGnews.com