Singapūras, balandžio 8 d. (dpa-ELTA).
Stambiausia pasaulyje šokolado gamintoja - "Barry Callebaut" jau pirmadienį Europoje ir JAV ketina pristatyti priešvėžinio poveikio savybių turintį šokoladą, o per artimiausią pusmetį - ir Singapūre, pranešė spauda.

Bendrovė, kuri pagamina daugiau nei 38 proc. pasaulio pramoninio šokolado, išrado metodą, kaip išlaikyti nuo vėžio saugančius antioksidantus, kurie kakavos fermentacijos metu paprastai sunaikinami, rašo "Business Times".

"Barry Callebaut" siekia paversti Singapūrą šokolado sostine Azijoje, tvirtino Benas de Šryveris (Ben De Schryver) - bendrovės Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono padalinio finansų skyriaus viršininkas.

"Paprastai pasaulyje šokoladas siejamas su Belgija ir Šveicarija. Azijoje mes norime, kad vartotojai sietų šokoladą su Singapūru", - pastebėjo jis, pristatydamas baltojo šokolado liniją, atitinkančią Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono vartotojų reikalavimus.

"Barry Callebaut" tiekia pramoninį šokoladą konditerijos įmonėms, tarp kurių yra ir tokios stambios bendrovės kaip "Unilever", "Nestle" ir "Kellogg".

Iš Singapūro "Barry Callebaut" eksportuoja produkciją į 27 šalis, įskaitant Australiją ir Kiniją - svarbiausias jos dvi rinkas.

Praėjusiais metais Azijoje pardavimai išaugo 35 proc., o paklausa Kinijoje padidėjo daugiau nei 30 proc. Todėl, pasak Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono padalinio generalinio direktoriaus Marko Donaldsono (Marc Donaldson), Azija yra pagrindinė "Barry Callebaut" rinka.

ELTA