Britų mokslininkų grupė atliko daugiau nei 1000 valandų trukusį tyrimą, kurio metu tyrinėjo 700 rūšių sumuštinių su kiauliena savybes. Sumuštinio kokybę lemia 2 pagrindiniai požymiai: duonos traškumas bei tvirtumas. Pasak mokslininkų, atsikandant sumuštinio būtinai turi pasigirsti 0,5 decibelų traškesys. Sumuštinis turi lūžti, veikiamas 0,4 Niutono jėgos, kai yra kramtomas. Šiuos duomenis suskaičiavo kompiuteris.

Galiausiai, ištyrę 700 rūšių sumuštinius, mokslininkai išvedė „idealaus sumuštinio formulę“:

Duonos rūšis: balta, kepta namuose;
kiaulienos rūšis: bekono kaklo arba mentės dalies mėsa;
duonos riekė: 1-2 cm storio;
kiaulienos gabalėlis: atpjautas plonai;
Paruošimo būdas: grilis ar įkaitinta orkaitė;
Paruošimo laikas: 7 minutės;
Temperatūra: 240 laipsnių;
Gamybos metu sumuštinis apverčiamas 1 kartą;
Prieskoniai: pagal individualų skonį.

Pasak mokslininkų, struktūra ir garsas – ne mažiau svarbūs už skonį bei kvapą!

Šaltinis:  MIGnews.com