Dalyviai buvo padalinti į dvi grupes. Vienos grupės dalyvių stalų padavėjai nenukraustė, palikdami visus maisto likučius bei trupinius jiems prieš akis, o antrosios grupės dalyvių stalai buvo tvarkingi, maisto likučiai iškart išnešti. Rezultatai parodė, kad prie netvarkingų, indais su maisto likučiais nukrautų stalų sėdėję žmonės suvalgė 27 % mažiau, nei tie, kurių stalai buvo kruopščiai tvarkomi.
Mokslininkai siūlo vakarėlių metu gėrimus pilti vis į naujas vienkartines stiklines ir taros nenutvarkyti ant stalo susikaupusių nešvarių stiklinių ir butelių krūva aiškiai rodys, kiek gėrimų jau suvartota ir tuo pačiu sumažins potraukį tolesniam piktnaudžiavimui.
Šaltinis: mignews.com
JAV mokslininkai atliko tyrimą, kurio rezultatai parodė, jog matydami vaizdą, kiek jau suvartojome maisto, mes suvalgome mažiau, nei tie, kurie neturi tokios informacijos. Tyrime dalyvavo 50 savanorių, kurie valgė sporto baruos,e TV ekranuose stebėdami sporto varžybas.