Genetiškai modifikuoti produktai vertinami labai prieštaringai. Tarp medicinos atstovų yra ir kritikų, ir šių produktų šalininkų. Neseniai buvo atlikti laboratoriniai tyrimai su gyvūnais (pelėmis) - kaip genetiškai modifikuoti produktai veikia organizmo funkcijas bei palikuonių sveikatą. Laboratoriniai gyvūnai mito modifikuota soja 2 savaites iki poravimosi ir viso palikuonių išnešiojimo metu. Statistika rodo, kad po šitokios dietos žuvo 60% palikuonių. O 40 proc. išgyvenusių turėjo vidaus organų sutrikimų. Šie duomenys buvo palyginti su įprastu maistu mintančių gyvūnų duomenimis.
Pasak mokslininkų, pirmiausiai buvo pažeisti virškinimo, šlapimo, lytinės sistemų organai, kraujagyslės. Medikai mano, kad tolesnis genetiškai modifikuotų organų vartojimas gali baigtis onkologinių patologijų paplitimu, reprodukcinių funkcijų sutrikimu, o palikuonys gali turėti vystymosi sutrikimų, alergijų.
Vis dažniau tokių produktų dedama į mėsos konservus, vaikams skirtą maistelį. Specialistai rekomenduoja: dar parduotuvėje atidžiai išnagrinėkite maisto produktų etiketes!
Šaltinis: medinfo