Viskonsino universiteto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą „Carotenoids in Age-Related Eye Disease Study” ir ištyrė geltonos spalvos maisto produktų naudą regėjimui. Paaiškėjo, kad jaunesnės nei 75 m. moterys, vartojančios maisto produktus, praturtintus geltonaisiais pigmentais (liuteinu ir ziksantinu), mažiau rizikuoja susirgti regėjimo ligomis, apakti. Kadangi egzistuojantys gydymo metodai gali tik pristabdyti ligų plitimą, didžiulį dėmesį reikėtų skirti profilaktikai.

Tyrimo vadovė Suzen M. Moeller teigia, kad karotinoidai padeda užkirsti kelią “geltonosios dėmės” degeneracijai. Rekomenduojama vartoti daugiau šių maisto produktų:

Kiaušinių
Kopūstų
Briuselio kopūstų
Špinatų
Ropių
Salotų
Ankštinių daržovių
Aguročių

Šaltinis:  “Archives of Ophthalmology”