Vienas populiariausių greitojo maisto restoranų patiekalų – dešrainis (hot-dog) – pasirodo yra žymiai kenksmingesnis sveikatai, nei manyta anksčiau. JAV mokslininkai teigia, jog dešrainyje esančioje dešrelėje aptinkama medžiagų, kurios gali sukelti onkologinius susirgimus.

Dėl to kaltas natrio nitritas (konservantas prieš Clostridium botulinus (bakterijas, kurios gali sukelti botulizmą) mėsos produktuose), naudojamas maisto pramonėje. Patekęs į žmogaus organizmą jis gali sudaryti kancerogenines daleles (tai įrodyta bandymuose su gyvūnais).

JAV mokslininkai ištyrė nitritų koncentraciją įvairių rūšių dešrainiuose. Eksperimento metu į dešrelių ekstraktą, naudojamą dešrainių gamyboje, pridėta „Salmonella“ bakterijų.  Kolonijoje mutacijų padaugėjo 2-4 kartus. Analogiški procesai vyksta ir žmogaus skrandyje bei žarnyne. Pasak mokslininkų,  tai gali sukelti  vėžį.

Jei nusprendėte visam laikui atsisakyti dešrainių, turėtumėte vengti ir džiovintos žuvies bei sojos padažo!

Šaltinis: kleo.ru