{mosimage}Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai dietologijos srityje leidžia kiek kitaip pažvelgti į „kenksmingus“ produktus. Šie faktai ypač nudžiugins tuos, kurie mėgsta gardžiai ir sočiai pavalgyti.

Mokslininkai įrodė, kad saikingai vartojami juodasis šokoladas ir raudonas vynas naudingi sveikatai, nes yra antioksidantai.

Visai neseniai pavyko išsiaiškinti, kad natrio nitratas, kurio randama mėsos konservuose, padeda atitolinti senatvę.

Ledai pakelia nuotaiką, o spragėsiai veikia lygiai taip pat kaip ir javų grūdai.

Be to, tyrimais įrodyta, jog italų taip mėgiamas tradicinis maistas mažina širdies priepuolių tikimybę. O tikimybė išsivystyti žarnyno vėžiui tiems, kas valgo picą 2 ir daugiau kartų per savaitę, mažesnė net 59 proc.

Kava, be kurios daugelis mūsų nebeįsivaizduoja savo gyvenimo, yra stiprus antioksidantas ir saikingai vartojama ji net naudinga širdžiai. Ji taip pat naudinga sergantiems cukriniu diabetu.

Alyvuogių aliejus, kurio gydytojai nerekomenduoja dėl didelio kaloringumo (viename šaukšte – 100 kalorijų), pasirodo padeda atsikratyti įvairios kilmės skausmų ne prasčiau už analgetikus.

Daug kalcio, kurio taip reikia mūsų kaulams, yra sūriuose, pagamintuose iš riebaus pieno. Be to, jame yra daugybė vitaminų (A, B2, B12 ir D).

Pasak britų psichiatrijos specialistų, įrodyta, jog ledai praktiškai iškart po suvartojimo suaktyvina tas smegenų sritis, kurios atsakingos už džiaugsmo pojūtį.

Šaltinis: medinfo.ru