1. Paslėpkite sausainius, o į matomą vietą padėkite morkų.
Mes valgome tai, ką matome.Jei kaskart, atsidarę šaldytuvą, pamatysime mineralinio vandens butelius, mes imsime galvoti apie mineralinį ir gersime jo dažniau. Todėl įvairius saldumynus ir riebesnį užkandį slėpkite kuo giliua, o matomiausioje lentynos vietoje išdėliokite morkas, brokolius, vandenį ir pan.
2. Tas pats ir darbe:
Jei ant jūsų darbo stalo nuolat stovi pilna saldaininė klientams, tegu ji būna bent jau neperšviečiama. Mokslininkai atliko eksperimentą ir nustatė, kad sekretorės, ant kurių stalo stovi peršviečiama saldaininė su gardėsiais, suvalgo 71 proc. daugiau už savo koleges, ant kurių stalo stovi neperšviečiami vaišių indai. Per metus papildomo svorio susidaro ne tiek ir mažai...
3. Patogumai skatina vartojimą.
Kuo paprasčiau susidoroti su maistu, kuo lengviau jį paruošti - tuo daugiau jo suvalgome. Ypač pavojingi pusfabrikačiai, kuriuos tereikia pasišildyti ar traškučių pakuotės tereikia jas atsidaryti.
4. Neatsikratykite įkalčių.
Mokslininkai atliko dar vieną eksperimentą, kurio metu žmonės suvalgė žymiai daugiau keptų vištų sparnelių, jei kaulus ir likučius iškart išmesdavo nuo stalo. Kai ant stalo lieka likučių ir trupinių, kurie valgančiam bado akis, jis aiškiai mato, kiek jau suvalgyta ir maisto suvartoja mažiau.
5. Matykite.
Jei jau skrandis nesugeba laiku kontroliuoti suvartotų kalorijų skaičiaus, belieka pasikliauti akimis. Kuo didesnė bus apimtis tuo mažiau suvalgysite. Štai kodėl sriuba tokia naudinga: nemažas skysčio kiekis suteikia žmogui sotumo pojūtį laiku, kai jis iš tiesų pasisotina, o ne tuomet, kai suvalgo dar keliais šimtai kalorijų daugiau.