Autorius: | lukoshius.p (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x332, 25912 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 06-12-2009, 14:48 | Peržiūrų: | 1068 | Už nuotrauką balsavo: | 8 | Reitingas: | 1.5 |
|
Tikri Kalėdiniai meduoliai
Reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
120 g skysto medaus
400 g miltų
1 kiaušinis
1 arb.š. kepimo miltelių
Prieskonių:
2 arb.š. malto imbiero
1 arbt.š. cinamono
1 arb.š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb.š. muskato
½ arb.š. kvapniųjų pipirų
½ arb.š. kardamonų
Kaip gaminti:
Sviestą išlydykite ant garų ir sumaišykite su medumi. Cukrų išplakite su kiaušiniu. Sumaišykite su sviesto ir medaus mase. Supilkite miltus+kepimo miltelius+prieskonius į skystą masę, viską išmaišykite, išminkykite kol pasidarys minkšta tešla. Suvyniokite išminkytą tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 h (kuo ilgiau, tuo geriau, aišku persistengti nereikia, galima laikyti ne ilgiau dviejų parų, aš laikiau per naktį). Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kočiokite, minkykite, lipdykite, pjaustykite norimų formų meduoliukus. Jei norite trapesnių, kietesnių sausainių kočiokite kuo ploniau, jei storesnių, minkštesnių kočiokite storesnius. Ištieskite kepimo skardą kepimo poepiriumi, sudėkite meduolius, palikite tarp jų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek pučiasi, didėja, kad nesuliptų vienas su kitų, nes gali nebepavykt gražiai atskirti. Kepkite 10-12 minučių 170 C temperatūroje. Jei meduoliukai ploni užteks ir 8-10 minučių, nes jie greitai kepa, tad stebėkite, kad nesudegtų. Išimtus meduolius šiek tiek pravėsinkite kambario temperatūroje ir sudėkite į indelį sandariu dangteliu, taip jie iki pat Kalėdų išliks minkšti viduje ir nebus kieti kaip akmenukai. Jei norite kietesnių ir darėte plonesnius, laikykite atviroje dėžutėje. Kitą dieną meduolius jau galite puošti kaip tik išmanote, paišyti glajumi, puošti pabarstukais, riešutais, kokoso drožlėmis, kaspinėliais ir pan. Jei prieš kepant pradursite skylutes, meduoliukai puikiai tiks kaip Kalėdų eglutės žaisliukai. Tokie meduoliukai laikosi labai labai ilgai. Be to, tai puiki, šilta dovana draugams. Jaukių ir smagių švenčių visiems:)
|
|
|