Autorius:Corny (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x450, 50452 baitļæ½
Atnaujinimo data:05-12-2009, 21:23
Peržiūrų:936
Už nuotrauką balsavo:9
Reitingas:1.69

Kalėdinis gardumynas

Pyragas kepamas likus dviem mėnesiam iki Kalėdų

Receptas
200 gr. Margarino
2 stiklinės miltų
200 gr. Cukraus
4 kiaušiniai
½ a.š sodos
1 a.š cinamono
2 apelsinų nutarkuotos žievelės ir sultys
1 kg. Įvairių džiovintų vaisių,uogų ir riešutų mišinio (didžioji dalis turėtų sudaryti vaisiai ir uogos)

Džiovintus vaisius ir uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir leisti nuvarvėti. Riešutus irgi nuplikyti. Vaisius ir riešutus pasmulkinti.
Kambario temperatūros margariną išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis sukti kol pasidarys vienalytė masė. Supilti apelsinų sultis, nutarkuotas žieveles. Suberti kartu sumaišytus miltus, sodą ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti. Berti smulkintus vaisius ir riešutus ir vėl gerai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 140-160° C temperatūros.Kepimo popieriumi iškloti kepimo formą ir sukrėsti visą masę.Kepti 1,5 – 2 val. Iškepus leisti visiškai ataušti.(Pyragas atrodys sausokas,bet vaisiai brestant pyragui išskirs savo sultis ir jis sudrėks) Tada nuimti kepimo popierių ir suvynioti pyragą į folija,apsukti maistine plevele,kad būtų itin sandaru ir saugiai palikti brandintis.Jei pyragą kepsite vėliau(vėliausiai dvi savaites iki valgymo) ir pyrago nevalgys vaikai galima jį sulaistyti brendžiu ar romu.
Skanaus linksmu ir šiltų Jums švenčių

Balsavimas uždarytas 13-12-2009.