Autorius: | Murgita (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x427, 36683 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 03-12-2009, 1:07 | Peržiūrų: | 799 | Už nuotrauką balsavo: | 10 | Reitingas: | 1.88 |
|
"Spanguolių meduoliukai su riešutais"
2 stiklinės miltų
100g. sviesto
7 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
100g. grietinės
pusė šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
200g. šaldytų arba šviežių spanguolių
150g. lazdyno ir migdolo riešutų
po 150g.juodojo ir baltojo šokolado
GLAJUI:
150g. cukraus pudros
šaukštelis citrinų sulčių
kiaušinio baltymas
Į kambario temperatūros sviestą suberti cukrų, vanilinį cukrų ir ištrinti. Kai mase pasidarys puri, įmaišyti kiaušinį.
Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
Atšildytą abiejų rusiu šokoladą stambiai sutarkuoti ir įmaišyti į sviesto mase.
Maišant po šaukštą suberti miltus, paskui atsargiai įmaišyti vos smulkintus riešutus (pakepinus keptuvėje, suberti į maišeli ir pakočioti kočėlu) ir vos smulkintas spanguoles.
Tešlos kauburėlius galima dėti šaukštu į išklotą skardą arba formuoti pagal sausainių formeles. Kepti 180° C karštumo orkaitėje apie 15 minučių.
GLAJUS:
Citrinų sultis išsukti su cukraus pudra ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktą baltymą.
Atvėsusius sausainius aplieti glajumi ir palikti sustingti.
SKANAUS! |
|
|