Autorius: | Keith (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x480, 177567 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 01-12-2009, 17:57 | Peržiūrų: | 820 | Už nuotrauką balsavo: | 12 | Reitingas: | 2.26 |
|
Kalėdų ryto duonelė
Kvapni ir drėgna duonelė su sviestu ir arbatos puodeliu nuostabiam Kalėdų rytui pradžiugins ir vaikus ir suaugusiuosius, besidžiaugiančius kalėdinėmis dovanėlėmis :)
Duonelei reikės:
450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu.
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus :) Kvieskite namiškius ir skanaukite šios nuostabios kalėdinės duonelės. :) |
|
|