Autorius:Valerija (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:635x425, 62293 baitļæ½
Atnaujinimo data:01-12-2009, 15:55
Peržiūrų:1155
Už nuotrauką balsavo:30
Reitingas:6.73

Bulvių spurgytės su upėtakio įdaru pagardintos varškės padažu

7 porcijos
Bulvių spurgytėms reikės:
800 g virtų bulvių
200 g pieno
4 šaukštai miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
400 g upėtakio
1 šaukštas cukraus
Druska, žuvies prieskoniai
Aliejus

Varškės padažui:
200 g varškės
200 g grietinės
Nedidelė skiltelė česnako
Druska, pipirai, žaluma


Į puodą supilamas pienas, cukrus, pora žiupsnelių druskos, sviestas. Šidoma ant silpnos ugnies kol užvirs ir ištirps sviestas, suberiami miltai ir kaitinami kol užsiplikys (maišoma apie 10 min, kad išsimaišytų ir nesviltu prie dugno), nukeliama nuo ugnies ir paliekama atvėsti. Sudedami kiaušiniai ir išmaišoma į vienalytę masę. Tuomet į šią plikytą tešlą sudedamos bulvės kurios prieš tai buvo sumaltos mėsmale.
Upėtakis supjaustomas 2 X 1 cm gabaliukais, pasūdomas, pabarstomas prieskoniais.
Šlapiomis rankomis formuojamos spurgytės į kurių vidų dedama po upėtakio gabaliuką, verdama įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, apie 10 - 15 min. Iškepus sudėti į indą padengtą servetėlėmis, kad sugertu riebalus.
Padažui pašildoma greitinė, pora šauštų vandens. Varškę reikia pertrinti per sietelį ir suberti į šildomos grietinės indą, užvirinti negalima. Pasūdoma, papirinama ir suberiamas smulkiai sukapotas česnakas.

Bulvių spurgytės sudedamos į lėkštę, pagardinamos padažu ir apibarstoma žalumynais.

Vienos porcijos kaina 2,5 - 3 Lt

Balsavimas uždarytas 09-12-2009.