Autorius: | Aurėja (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x496, 76797 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 30-11-2009, 13:10 | Peržiūrų: | 886 | Už nuotrauką balsavo: | 3 | Reitingas: | 0.56 |
|
Vaišės Kalėdų Seneliui
Kasmet, gruodžio 24-osios vakarą, Kalėdų Seneliui po egle paliekame šių apšerkšnijusių sausainėlių, kad Kalėda pas mus bent kiek atsikvėptų, pasivaišintų ir kitąmet vėl norėtų čia sugrįžti. Nepatikėsit Kalėdų rytą lėkštė visada būna tuščia!
Sudėtis:
250 g miltų;
250 g margarino Vilnius;
150 g vandens;
truputis druskos;
100 g miltinio cukraus;
keletas lašų vanilinio bei migdolų aromato;
1 kiaušinis;
Persimonas ar mandarinai papuošimui.
Paruošimas:
Miltus beriame ant lentos ar kt. lygaus paviršiaus; ant jų nedideliais gabalėliais dedame margariną ir kapojame peiliu, kol mažiausia margarino dalelė bus aplipusi miltais. Sudedame visus likusius priedus (išskyrus kiaušinį) ir šaltomis rankomis užminkome tešlą. Paliekame ją šaltai 1-2 val.
Po to iš tešlos iškočiojame maždaug 4 mm storio lakštą ir formelėmis išspaudžiame jame žvaigždelių, mėnuliukų, gėlyčių formos sausainėlius.
Skardą ištepame margarinu, dedame ant jos sausainėlius, patepame juos kiaušinio plakiniu ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min. Dar karštus kepinius apibarstome šerkšnu miltiniu cukrumi. Puošiame lėkštę persimonais arba mandarinais.
Prie sausainių Kalėdų Seneliui paliekame ir puodelį kakavos arba stiklinę spanguolių kisieliaus.
|
|
|