Autorius: | Babusia (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x491, 46962 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 29-11-2009, 22:02 | Peržiūrų: | 667 | Už nuotrauką balsavo: | 2 | Reitingas: | 0.38 |
|
Kalėdiniai cinamoniniai
pinigėliai
Sausainėliams reikės:
apie 500 g. migdolų riešutų
3 kiaušinių baltymai
250 g. cukraus pudros
2 arb. šaukšteliai cinamono.
Kiaušinio baltymus reikia gerai išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti cukraus pudrą ir atsargiai išmaišyti. 3 šaukštus gautos masės atidėkime aptepimui į atskirą indą. Riešutus reikia sumalti ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę, įdėti cinamoną ir viską išmaišyti iki vientisumo. Tešla turėtų išeiti kočiojama (man gavosi skystesnė, kažkodėl suabejojau sufasuotų migdolų svoriu...) iš iškočiotos tešlos išspaudžiame eglutes, angelus, žvaigždutes. Jei atsitiks kaip man - tešla bus skystoka, o migdolų daugiau nebeturėsite, darykite apvalius pinigėlius:) Pagamintus sausainėlius dedame į skardą, aptepame atidėta baldymų mase ir pašauname į 150 laipsnių karštumo orkeitę džiųti apie 20 min. Jei norite gaminti valgomas Kalėdinės puošybos figūrėles, pradurkite skylutes ir padžiovinkite keletu min. ilgiau - sausainėliai bus kietesni, bet valgomi:)
Gerų švenčių. |
|
|