Autorius: | sinsan (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 553x413, 98114 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 29-11-2009, 13:16 | Peržiūrų: | 721 | Už nuotrauką balsavo: | 1 | Reitingas: | 0.19 |
|
Kalėdinis Pyragas.
Reikalingi produktai:
100 g. džiovintų greifruktų;
50 g. egzotiskų vaisių likerio arba sirupo;
4 kiaušiniai;
500 g. kefyro;
250 g. cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 g. sviesto arba margarino;
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Pyrago glajui reiks: 25 g. sviesto;
3 šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas bato cukraus;
2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus |
|
|