Autorius: (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x501, 38880 baitļæ½
Atnaujinimo data:28-11-2009, 21:38
Peržiūrų:898
Už nuotrauką balsavo:5
Reitingas:0.94

„Kalėdiniai skanučiai"

Sluoksniuotą tešlą naudojau pirktinę, nes iki šiol man jos pagaminimas nekaip sekasi. Tačiau jūs, be abejo, galite ją gaminti pačios :) O aš pagaminau tik kremą, kuris man be proto patinka :)

Taigi, kremui reikės:
- 3 kiaušinių trynių;
- 250 ml pieno;
- 100 ml grietinėlės;
- 100 gr cukraus;
- 2 šaukštai krakmolo;
- 1 šaukštas sviesto;
- vanilės ekstrakto arba vanilinio sukraus.

Į prikaistuvį supilame 200 ml pieno bei grietinėlę. Kaitiname ant mažos ugnies, kol neužverda. Kitame inde išplakame trynius su cukrumi. Likusiame piene ištirpiname krakmolą. Į išplaktus trynius, vis maišant, supilame karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Įpilam krakmolą bei įlašinam porą lašų vanilės ekstrakto (arba įberiam porą šaukštelių vanilinio cukraus). Supilam viską atgal į prikaistuvį ir statom ant ugnies. Maišydamos kaitinam tol, kol masė pasidaro tiršta. Nukeliame nuo ugnies, įdedame sviestą ir gerai išmaišome (sviestas turi ištirpt). Paliekam atvėst.
Kol kremas vėsta, išsikepame sausainius. Tešlos lakštus supjausčiau po keturias juosteles, kurias dar perpus padalinau. Gaunas maždaug taisiklingi kvadratai. Tuos kvadratus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepiau apie 10 min. Gautus sausainiukus sudėliojau ant lėkštės, kiekvieną sausainiuką iš viršaus prakiurdžiau. Spec.švirkštu į kiekvieną prileidau jau pravėsusio kremo. Taip pat kremu aptepiau viršų ir užbarsčiau šokoladiniu pabarstu bei kokoso drožlėmis. Naudot galima bet kokius jums patinkančius pabarstus, taip pat smulkintus riešutus ar tiesiog cukrų. Žodžiu, ką tik norit.
Skaniausi šie sausainiukai, kai pastovi valandžiukę šaldytuve.

Skanių ir smagių Kalėdų!

Balsavimas uždarytas 13-12-2009.