Autorius: | Valerija (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 430x640, 64759 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 27-11-2009, 19:01 | Peržiūrų: | 2388 | Už nuotrauką balsavo: | 58 | Reitingas: | 10.9 |
|
Meduolinė eglutė Draugams
Tešlai reikės:
100g margarino
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
600g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
Glajui:
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai vandens
citrinos rūgšties (ant šaukštelio galo)
400g cukraus pudros
Į indą sudedamas margarinas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens vonelėje, kol dalis cukraus ištirps.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse miltų suberiama į ištirpusio margarinos su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įv. dydžių snaigės (arba žvaigždės) ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.
Glajaus gaminimas: Kiaušinio baltymą, vandelį ir citrinos rūgštį išsukti, subetri cukraus pudrą - masė turi būti panaši kaip tiršta grietinė.
Eglutės formavimas: Pradedama nuo didžiausios iškeptos snaigės(žvaigždės) formos dalies, patepus galumi dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis kūgio formos eglutė. Glajumi dekoruojamos pusnys ant šakų.
Puiki dovana Šv.Kalėdų proga aplankant artimuosius.
Skanaus ir malonių akimirkų |
|
|