Autorius: | (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 480x640, 46034 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 26-11-2009, 19:55 | Peržiūrų: | 657 | Už nuotrauką balsavo: | 3 | Reitingas: | 0.56 |
|
Labai šokoladinis tortas
400 ml šokoladinio sviesto Nutella (arba Finetti)
100 g tamsaus tirpinto šokolado
6 kiaušiniai
125 g kambario temperatūros nesūraus sviesto
žiupsnelis druskos
šaukštas romo arba vandens (arba Vanna Tallin likerio)
100 g smulkintų lazdynų riešutų
Glajui:
125 g tamsaus šokolado
125 ml grietinėlės
100 g skrudintų nuplikytų lazdyno riešutų
šaukštas romo arba vandens (arba Vanna Tallin likerio)
1. Kiaušinių baltymus suplakite su žiupsneliu druskos iki standumo.
2. Kitame inde sviestą sutrinkite su šokoladiniu sviestu, supilkite romą/vandenį/likerį, kiaušinių trynius, suberkite smulkintus lazdyno riešutus. Supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, po truputį maišydami sudėkite kiaušinių baltymus ir masę išsukite.
3. 23-24 cm skersmens kepimo indą sutepkite sviestu, padenkite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 40 min. Dėl viso pikto turėkite pasiruošę folijos lapelį, jei kepinio viršus pradėtų per greitai rusti.
4. Paruoškite glajų: į puodą storu dugnu supilkite grietinėlę, romą/vandenį/likerį, sudėkite sulaužytą šokolado plytelę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies tol, kol šokoladas išsilydys. Šokolado masę maišykite tol, kol gausite dailiai rudą be baltų priemaišų.
5. Atvėsusį tortą apipilkite glajumi ir papuoškite lazdyno riešutais.
Skanaus!
|
|
|