Autorius: | Sapokliaka (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x427, 52032 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 26-11-2009, 15:19 | Peržiūrų: | 971 | Už nuotrauką balsavo: | 19 | Reitingas: | 4.26 |
|
Kalakutienos maltinukas su grybų "kepure"
MALTINUKUI:
Kalakutienos faršo - 700 g.
½ svogūno galvutės
Pipirų, druskos
Trijų baltos duonos ar batono gabalėlių
1 kiaušinio (nebūtinai)
GRYBŲ "KEPUREI"
Apie 300 g. virtų ir susmulkintų grybų
(galima naudoti ir pievagrybius)
2 didelių šaukštų grietinės, alyvuogių aliejaus
SALOTOMS:
Aisbergo salotos, poro, špinatų lapelių, pomidoro, agurko, granatų, citrinos, sojų padažo ir alyvuogių aliejaus.
Porcijos kaina apie 4 litus
Paruošimas:
Kalakutienos faršą išmaišome su išmirkyta balta duona arba batonu, smulkiai supjaustytu svogūnu, įmušame kiaušinį, pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir suformuojame norimo dydžio kotletus, kuriuos apkepame keptuvėje.
Miške surinktus ir išvirtus grybus sumalame per mėsmalę (arba labai smulkiai pjaustome, bet užims daugiau laiko) paskaniname druska, pipirais ir apkepame aliejuje. Aš tokius ruošinius rudenį užšaldau ir naudoju, kai grybų miške nebėra :)
Taigi, paruoštus grybus dedame į puodą ir sumaišome su grietine, ant grybų dedame apkeptus kotletus ir įpylę šlakelį vandens, troškiname apie 30 min. ant mažos ugnies.
Jei naudosite pievagrybius, tai juos geriau pjaustyti, ne malti mėsmale. Jų virti nereikia iš karto apkepti keptuvėje.
Suplėšome aisbergo salotą, pomidorą pjaustome skiltelėmis, agurką - šiaudeliais, porą - griežinėliais, dedam špinatų lapelių ir saujelę granatų. Užpilam alyvuogių aliejumi, išspaudžiame citrinos sulčių ir apšlakstome sojų padažu.
Į lėkštę dedam kotletą, ant viršaus "grybų kepurę ir kalną :) salotų.
Kam salotų mažai - galima valgyti su ryžiais ar balta duona.
Skanaus ;)
|
|
|