Autorius:nataliuncik (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x480, 152560 baitļæ½
Atnaujinimo data:25-11-2009, 22:12
Peržiūrų:1492
Už nuotrauką balsavo:34
Reitingas:7.62
Vieta:II vieta

Viščiukai pievelėje

Patiekalui paruošti reikės:

2 viščiuko blauzdelės
3 vidutinio didžio bulvytės
3 Briuselio kopūstukai (jos galima pakeist į špinatų lapus, krapus, petražoles, tinka viskas kad uždažyti)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas medaus
~ 50ml pieno
10 - 20g sviesto
česnakai, druska, juodieji pipirai pagal skonį

Papuošimui reikės:

1 ridikėlio
5 salotų lapų
mažos morkytės
krapų
lašiuko majonezo
4 kalendros rutuliukų (viščiukų akytėms)

Pipirus, druską ir česnakus sugrūsti ir sumaišyti (jei česnakus spaust su spaustukų jie bus aštresnio skonio), ištrinti vištieną. Dubenėlyje sumaišyti medų su majonezų, ištepti blauzdeles ir dedam į orkaitę. Kept kol gražiai apskrus. Jei vaikas alergiškas medui, blauzdeles galima ištept vien majonezu.

Nuskustos bulvės užpilamos nedideliu kiekiu verdančio vandens ir verdamos pridengus. Tuoj pat išvirus reikėtų sutrinti bulves grūstuvu, užpilti karštu pienu, įdėti sviesto ir trinti, kol bulvių masė bus vientisa, puri. Žalia bulvių košę gaunam trinant ją su apvirtu piene Briuselio kopūstais (arba špinatu lapais, kapota sauja krapų, petražolių.

Viską gražiai sudedam į lėkštutę, papuošiam ir kviečiam pietaut mažylį.

Gaminant iš karto visai šeimynai, vienos porcijos kaina išeina maždaug už 3.4 Lt

Balsavimas uždarytas 09-12-2009.