Autorius: | nataliuncik (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x480, 152560 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 25-11-2009, 22:12 | Peržiūrų: | 1492 | Už nuotrauką balsavo: | 34 | Reitingas: | 7.62 | Vieta: | II vieta |
|
Viščiukai pievelėje
Patiekalui paruošti reikės:
2 viščiuko blauzdelės
3 vidutinio didžio bulvytės
3 Briuselio kopūstukai (jos galima pakeist į špinatų lapus, krapus, petražoles, tinka viskas kad uždažyti)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas medaus
~ 50ml pieno
10 - 20g sviesto
česnakai, druska, juodieji pipirai pagal skonį
Papuošimui reikės:
1 ridikėlio
5 salotų lapų
mažos morkytės
krapų
lašiuko majonezo
4 kalendros rutuliukų (viščiukų akytėms)
Pipirus, druską ir česnakus sugrūsti ir sumaišyti (jei česnakus spaust su spaustukų jie bus aštresnio skonio), ištrinti vištieną. Dubenėlyje sumaišyti medų su majonezų, ištepti blauzdeles ir dedam į orkaitę. Kept kol gražiai apskrus. Jei vaikas alergiškas medui, blauzdeles galima ištept vien majonezu.
Nuskustos bulvės užpilamos nedideliu kiekiu verdančio vandens ir verdamos pridengus. Tuoj pat išvirus reikėtų sutrinti bulves grūstuvu, užpilti karštu pienu, įdėti sviesto ir trinti, kol bulvių masė bus vientisa, puri. Žalia bulvių košę gaunam trinant ją su apvirtu piene Briuselio kopūstais (arba špinatu lapais, kapota sauja krapų, petražolių.
Viską gražiai sudedam į lėkštutę, papuošiam ir kviečiam pietaut mažylį.
Gaminant iš karto visai šeimynai, vienos porcijos kaina išeina maždaug už 3.4 Lt
|
|
|