Autorius: | Loretoidas (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 592x592, 235119 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 25-11-2009, 18:17 | Peržiūrų: | 1729 | Už nuotrauką balsavo: | 31 | Reitingas: | 5.83 |
|
Migdoliniai sausainiai
400g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
150g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
1/2 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis,
1 kiaušinis,
250g minkšto margarino,
100 smulkintų migdolų,
pagal skonį maltų gvazdikėlių, imbiero, cinamono
Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską, nutarkuotą citrinos geltonąjį sluoksnį, įmušame kiaušinį ir įdedame margariną. Viską sumaišome mikseriu iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Baigdami maišyti sudedame migdolus, gvazdikėlius, imbierą ir cinamoną. Tešlą minkome ant minkymo lentos ir porai valandų dedame į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą iškočiojame ir su specialiomis formelėmis išpjauname žvaigždes, eglutes, širdeles ir t.t.
Sausainius išdėliojame ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, dedame skardą į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių C ir kepame 10-15 min.
Skanaus! |
|
|