Autorius: | Betukas (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x482, 46525 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 24-11-2009, 1:15 | Peržiūrų: | 824 | Už nuotrauką balsavo: | 3 | Reitingas: | 0.67 |
|
"Galiūno pietūs"
(Faršo ir grikių apkepas )
Reikės:
400 g. faršo
400 g. grikių
svogūnas
česnakas
fermentinis sūris
pomidorų padažas
prieskoniai
Paruošimas:
Kol verda grikiai, apkepiname keptuvėje faršą su prieskoniais, įpjaustytu svogūnu, česnakėliu.(galima ir paprikos įpjaustyti) Baigiant kepti įdedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome.
Apkepintą faršą dedame į skardą, užklojame grikių sluoksniu, užtarkuojame fementinį sūrį, užberiame žalumos (petražolių, krapų). Pašauname į orkaitę ir kepame apie 20 min.
Valgome su marinuotomis daržovėmis ar gaiviomis salotomis, Skanaus :)
P.S. Galimi variantai: vietoje grikių labai skanu bulvių košė apklota pomidorų riekelėmis ir sūriu. Manau, kad puikiai tiktų ir ryžiai. Taigi - prašom, gaminkit pagal savo skonį :)
Iš nurodyto kiekio produktų papietautų 5 galiūnai :) Vieni "Galiūno pietūs" kainuotų apie 3 Lt. |
|
|