Autorius: (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:600x401, 407540 baitļæ½
Atnaujinimo data:17-11-2009, 17:20
Peržiūrų:1393
Už nuotrauką balsavo:31
Reitingas:6.95

Linksmieji varškėtukai :)
Jums reikės:
- 2 x 200 gr pakelių varškės (riebumas nesvarbu);
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 2 šaukštų cukraus;
- kvietinių miltų (naudojau extra) tiek, kad varškėčius galima būtų formuot rankomis, tačiau tešla neturi būti pernelyg tiršta (visad dedu iš akies, bet maždaug stiklinė gaunas tų miltų sudėt);
- aliejaus varškėtukų formavimui ir kepimui;
- papuošimui: grietinės, banano, mandarino (galima pakeist obuoliu ar apelsinu), kelių razinų akelėms (jei neturit, akeles galima padaryt užlašinant uogienės ar džemo).
Eiga:
Į dubenį sukrečiame varškę, suberiame cukrų, įmušame kiaušinius. Viską labai gerai išmaišome. Tada pamažu beriame miltus ir minkome tol, kol gausime pakankamai tirštą masę, kad galima būtų formuot varškėčius.
Labai gerai įkaitinam keptuvę, pilam šlakelį aliejaus, jį taip pat įkaitinam. Išsitepam delnus aliejumi, imam saują tešlos ir formuojam varškėtuką. Tada į keptuvę ir čiumpam kitą porciją. Man keptuvėj sutelpa keturi :) Neskubėkim verst varškėtukų ant kito šono, nes jei bus nepakankamai apkepę, gali prikibt prie dugno ;)
Iškeptus varškėtukus dėliojam ant lėkštučių ir puošiam – bananą nulupam, supjaustom apskritimais, dedam po du ant varškėtuko, ant banano gabaliukų dedam razinas – akytės :). Nulupam mandariną ir išdalinam skiltelėmis, po vieną dedam ant varškėtukų – šypseniukai :). Kabinam šaukštą grietinės ir formuojam „ševeliūrą“ :).
Patiekiam kol dar šilti. Skanaus!
Vienos porcijos (du varškėtukai) kaina maždaug 3-4 Lt. Iš viso gaunas maždaug 3 porcijos.

Balsavimas uždarytas 09-12-2009.