Autorius: | Stebukle (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x480, 302990 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 16-11-2009, 17:32 | Peržiūrų: | 1163 | Už nuotrauką balsavo: | 0 | Reitingas: | 0 |
|
Baltyminiai blyneliai
Receptas skirtas 5 asmenims:
Reikės: ryžių 400gr.
fermentinio sūrio 400gr.
1 kiaušinio.
krapų, druskos, juodųjų pipiriukų, alyvuogių aliejaus, kečiupo.
Paruošimas:
Išverdame ryžius,(užvirus ryžiams, paverdam juos 5 min. išjungiam viryklę, uždengiam ir leidžiam jiems išbrinkt).
Fermentinį sūrį sutarkuojam per burokinę tarką.
Kaip ryžiai išbringsta ir pravėsta, tiek kad galėtumėt rankose juos laikyt, dedam viską į bendrą masę: virtus šiltus ryžius, dedam sutarkuota fermentinį sūrį, mušam kiaušinį, prieskonius... viską išminkom iki bendros masės.
suformuojam rankose neperdinelius kepsniukus-blyniukus, tik ne labai plonus(nes suluš) ir dedam į keptuvėje įkaitintus riebalus(alyvuogių aliejų). Pakepam ant vidutinio katrumo liepsnos, kool apskrunda. Patiekiam su kečiupu, daržovėm(jei norit).
Visa tai kainuoja:
200gr aliejaus (4Lt); ryžiai 400gr (2Lt); fermentinis sūris 400gr (6Lt)ir prieskoniai, kečiupas 1Lt.
5 asmenims pavalgyt kainuoja 13Lt, viena tokia porcija 2,6Lt.
Ir kas svarbiausia, šituose blyniukuose yra visko, ko reikia jaunam organizmui(baltymai+angliavandeniai+riebalai). |
|
|