Autorius: | Olaiva (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x465, 34997 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 16-11-2009, 15:36 | Peržiūrų: | 1325 | Už nuotrauką balsavo: | 26 | Reitingas: | 5.83 |
|
Sočiosios valtelės
2 valtelėms reikės:
100 gr.maltos mėsos (dažniausiai naudoju kalakutieną arba vištieną)
2 šaukštų manų kruopų
prieskoninių žolelių
druskytės
Jūrai-bulvių košei reikės:
3 bulvių
trupučio pieno
druskytės
Valtelių įdarui-salotoms reikės:
Mažo pomidoro
Šaukšto grietinės
Ketvirčio poro
Mažos morkos
Trupučio aliejaus
Mažo svogūniuko
Maltų džiūvėsėlių (valtelėms apvolioti)
Fermentinio sūrio lapelio(burėms)
2 medinių smeigtukų
Iš valtelėms skirtų produktų išminkome ir suformuojame vieną didelį plokščią kotletą. Jį dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 30 min.Po to išimame,perpjauname pusiau,gaunasi 2 valtys,dar keliom minutėm įdedame į puodą.
Iš bulvių išverdame košę,įpylę truputį pienuko ją sugrūdame.Dedame į lėkštę ir šaukštu padarome bangeles.
Išimame valteles,jų dugnus apvoliojame džiūvėsėliuose ir patupdome ant bulvių košės. Užpilame vietoj padažiuko truputį sultinio,kuris nuvirė nuo mūsų mėsytės.
Į vieną valtelę dedame iš tarkuotų morkų,svogūniuko ir aliejaus padarytas salotas.Į kitą - pjaustyto poro,pomidoriuko ir grietinės salotas. Iš fermentinio sūrio išpjauname 2 bures,jas prismeigiame su mediniu smeigtuku ir...
SKANAUS PASIPLAUKIOJIMO bulvių košės jūroje su maltinukų valtelėmis !
Vienos porcijos kaina(gaminant iš karto visai šeimynai 4 porcijas) beveik 3 litai ;)
|
|
|