Autorius: | grange (Visos nuotraukos) | Nuotrauka: | 640x480, 57548 baitļæ½ | Atnaujinimo data: | 18-11-2009, 19:11 | Peržiūrų: | 1037 | Už nuotrauką balsavo: | 17 | Reitingas: | 3.81 |
|
Geltonsparniui drugiui į pievą nusileidus...
Reikės:
Apie 100 gr. grikių
stiklinės pieno
2 stiklinių vandens
1 valg. šaukšto sviesto
šiek tiek druskos
pusę vištienos krūtinėlės
vienos mažos šviežios morkos
mažo gabaliuko agurko
2-3 v.š. koncervuotų žirnelių
žiupsnelio kario
lašelio kečupo ir majonezo
Paruošimas:
1.Vištienos krūtinėlę išvirti su trupučiu druskos ir žiupsneliu kario (dėl spalvos ir malonaus skonio)..
2.Užsivirinti vandenį, ir sudėti grikius.
3.Kai vanduo užverda, nupilti jį, nes nuo grikių gaunas tamsokas. Supilti pieną, sudėti sviestą.
pieną galima maišyti su vandeniu, arba vien tik vandenį. Skysčių turi būt šiek tiek daugiau nei grikių.
4.Palikti iki užvirimo, ir išjungti.Uždengti dangtį ir palikti apie 15 min. kol grikiai gražiai išbrinks.
5. Iš išvirusių grikių formuoti drugelio kūną. Vištienos krūtinėlę perpjauti per pusę į dvi didesnes dalis, ir dar dvi mažesnes, ir formuoti sparnelius. Iš morkos padaryti ūsus ir kojytes, bet taškiukus. Ant peilio galo paimti kečupo bei lašiuką majonezo akims suformuoti. Paberti žirnelių į lėkštę, vadinamai pievai.
Ir skanaus!
Paruošimo laikas max. 30 min.
Vienos porcijos kaina apie 3 lt.
|
|
|