24 balsai, 6.5% |
---|
| Morkų ir apelsinų salotos
4 didelės morkos (supjaustytos nedidelėm ir nestorom juostelėm);
2 šaukštai gryno alyvuogių aliejaus;
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų;
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
jūros druska;
1 apelsinas;
2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių;
2 šaukštai fetos sūrio;
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C.
Sumaišykite dubenyje morkas, alyvuogių aliejų, kmynus, paprikos miltelius ir druską. Sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių kol morkos paruduos.
Iškepus leisti morkoms atvėsti apie 5 minutes.
Į lėkštę sudėkite morkas, apelsinų skilteles, fetos sūrį ir apšlakstykite apelsinų sultimis. Jei trūksta druskos papildomai pabarstykite jūros druska.
Patiekite šiltas arba kambario temperatūros.
|
| |