11 balsų, 2.07% |
---|
| Šventinis tikro šokolado ir migdolų pyragas
Reikės:
200g tikro tamsaus šokolado (nemažiau 70% kakavos masės)
nedidelio espreso puodelio kavos
200g sviesto
80g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
dviejų šaukštų šokolado miltelių
125g maltų migdolų
5 kiaušinių
200g cukraus
Eiga:
Puode užvirinam šiek tiek vandens. Ant viršaus uždėdam metalinį ar karščiui atsparų stiklinį dubenį, bet taip, kad jo dugnas nesiliestų prie vandens. Į dubenį sumetam sulaužytą šokoladą. Kai šis ima lydytis, supilam kavą. Nemaišom! Sviestą supjaustom gabalėliais, sumetam į šokoladą. Vis dar nemaišom. Kai sviestas ima pastebimai lydytis, užgesinam ugnį, nukeliam dubenį. Maišom, kol sviestas galutinai išsilydo ir viskas patampa vientisa šokoladine mase. Paliekam atvėsti.
Atskiriam kiaušinius. Išplakam baltymus kai šie ims tirštėti pamažėl supilam cukrų ir plakam iki tirštos morenginės masės (pavertus indą baltymai turi likti savoje vietoje), bet ne ilgiau. Kitame inde išplakam trynius, įmaišom į šokoladą. Ten pat metaliniu šaukštu įmaišom ir išplaktus baltymus.
Galiausiai įsijojam miltus ir suberiam likusius sausus ingredientus. Atsargiai išmaišom - kad nesugriūtų išplakti baltymai.
Viską supilam į riebalais patempą pyrago formą ir šaunam į iki 180 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę. Kepam apie 25 min. Stengiamės neperkepti juk kas gali būti geriau už minkštą ir drėgną šokoladinį migdolų pyragą?
Barstom cukraus pudra, nešam ant Kalėdinio stalo, vaišinam draugus ir artimuosius, mėgaujamės užsigerdami puodeliu karštos vaistažolių arbatos.
Jaukių Jums
švenčių!
Šaltinis: Nigel Slater 'The Kitchen Diaries: A Year in the Kitchen.'
|
| |