III vieta: 32 balsai, 7.18% |
---|
| Kirmėliukai pievelėje
Jums reikės:
400g veršienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
1 morkos
1 š. kukurūzų miltų
500g virtų bulvių
1 nedidelis brokolis
50g fermentinio sūrio
50g grietinėlės
1. Į faršą dėti sutarkuotą svogūną, kiaušinį, kukurūzų miltus, druską ir mėgstamus prieskonius. Viską gerai išminkyti, daryti mažus rutuliukus ir išvirti (mesti į verdantį pasūdytą vandenį) kartu išvirkite morkytę.
2. Virtas bulves sutarkuoti, paskaninti prieskoniais bulvėm ir formuoti rutuliukus.
3. Brokolį susmulkinti ir išvirti sultinyje, kuriame virė mėsos rutuliukai. Fermentinį sūrį sutarkuoti ir kartu su virtais brokoliais ir šlakeliu sultinio sutrinti virtuviniu kombainu ar blenderiu. Sultinį pilkite palaipsniui, kad per daug neatskiest padažo. Paskaninkit grietinėle.
4. Į lėkštę pilkite padažą ir išdėliokite rutuliukus pakaitom (bulvių-mėsos), papuoškite "pievelę" "gėlytėmis" iš morkos ir padarykit veidukus.
Padažui galite naudoti ir žiedinius kopūstus, tik tada bulves reiktų "nudažyti" prieskonių pagalba (kari-bus geltonesnės, prieskoniai paukštienai - bus rausvesnės) ir pavadinimas pasikeistų - "Kirmėliukai pusnyse"
Jei turite galimybe, visus produktus virkite garuose! Bus labai sveika, gražu ir skanu, jūsų mažyliui tikrai patiks.
Iš šito kiekio drąsiai pamaitinsit 4 mažylius, o vienos porcijos kaina apie 2,5 - 3 Lt.
Skanaus...
|
| |