Balsavimas baigtas 18-11-2007. Nuotraukų: 92. Peržiūrų: 98840. Priimta balsų: 910 |
|
II vieta: 53 balsai, 5.82% |
---|
| Paskutiniai saulės spindulėliai...
|
| |
Balsavimas baigtas 17-03-2008. Nuotraukų: 244. Peržiūrų: 235045. Priimta balsų: 2211 |
|
5 balsų, 0.23% |
---|
| ech, kaip gera pasilepinti saulės spinduliais....
|
| |
Balsavimas baigtas 03-11-2008. Nuotraukų: 128. Peržiūrų: 120215. Priimta balsų: 935 |
|
25 balsų, 2.67% |
---|
| Rudenėja...
|
| |
Balsavimas baigtas 25-10-2009. Nuotraukų: 481. Peržiūrų: 343855. Priimta balsų: 2578 |
|
8 balsų, 0.31% |
---|
| Kai netikėtai aplanko Dėdė miegas, mylimas meškiukas visada šalia...
|
| |
Balsavimas baigtas 13-12-2009. Nuotraukų: 37. Peržiūrų: 40260. Priimta balsų: 532 |
|
46 balsų, 8.65% |
---|
| Migdolinės eglutės
Eglučių masei reikia:
3 kiaušinių
1 žiupsnelio druskos
75 g. cukraus
100 g. maltų migdolų
25 g. bulvių krakmolo
25 g. kvietinių miltų
Dekoracijai:
200 g. smulkintų nesūdytų pistacijų arba žaliai nudažyto glajaus
100 g. balto šokolado
raudonai nudažyto glajaus arba raudonų žirnelių
cukraus pudros
citrinos sulčių
Pirmiausia iš kepimo popieriaus iškirpkite 12 cm. skersmens 7 apskritimus ir susukite į trikamį (susukta tūtelė plačiausioj vietoj gavaunasi 6 cm. skersmens), kraštelį sutvirtinkite sąvaržėle. Paruoštas eglutėms popierines formeles sudėkite viršūnėlėm į apačią į gilesnes formeles, kad kepant migdolinė masė neišbėgtų (galima sudėti į kepimo formelę pripilti makaronų ar pupelių ir į jas sustatyti paruoštas eglutes.
Dabar paruoškite migdolinę masę. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite su mikserku iki purumo, po to plakant supilkite cukrų, kiek vėliau sudėkite trynius. Dubenyje sumaišykite maltus migdolus, krakmolą ir miltus bei plakdami palaipsniui sudėkite į tešlą. Paruoštą tešlą padalinkite į paruoštas popierines piramidėles. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 15 minučių.
Iškepusias eglutes atvėsinkite, išimkite iš popieriaus, nupjaukite storesnį galiuką, kad eglutės tiesiai stovėtų.
Dabar galima dekoruoti eglutes. Eglučių paviršių aptepkite ištirpintu šokoladu, galima aptepti ir paruoštu glajum. Jei naudosite pistacijas jas gerai susmulkinkite ir kruopsčiai apvoliokite eglučių paviršių, o jei naudosite dažytą glajų (mano atvėju)tai pirmiausia pasiruoškite glajų iš cukraus pudros bei citrinos sulčių (sumaišykite cukraus pudra su citrinos sultimis iki norimo tirštumo, tirštumą reguliuokite cukraus pudra), nudažykite maistiniais dažais, išliekite ant plėvele išklotos pailgos formos, palaukite kol gerai sustings, vėliau susmulkinkite į nedidelius kristalėlius ir juose apvoliokite paruoštas eglutes. Eglučių viršūnėles apipilkite paruoštu tirštu glajumi, bei papuoškite eglutę žaisliukais, kuriuos galima pagaminti iš raudonai nudažyto glajaus arba prilipdyti žirniukus ar valgomus perliukus. Eglutes pabarstyti cukraus pudra.
Eglučių masė minkštutė, panašį į migdolinį biskvitą, padengtos traškiu paviršium. Pagaminamos labai lengvai, tik šiek tiek reikia laiko pasiruošimui (susukti piramides, pasigaminti žalią masę bei papuošti eglutes).
Gražių, šiltų Jums švenčių ir dosnaus Kalėdų senio!
|
| |
Balsavimas baigtas 19-05-2010. Nuotraukų: 137. Peržiūrų: 102444. Priimta balsų: 745 |
|
6 balsų, 0.81% |
---|
| Natūralus pienės pūkelis
|
| |
|
|