Balsavimas baigtas 09-12-2009. Nuotraukų: 27. Peržiūrų: 31274. Priimta balsų: 446 |
|
5 balsų, 1.12% |
---|
| Vištienos ir daržovių kotletukai
500 g. vištienos faršo;
250 g. morkų;
2 skiltelės česnako;
2 kiaušiniai;
4 šaukštai džiuvėsėlių arba avižinių dribsnių;
druskos, pipirų;
margarino kepimui;
1 stiklinė pieno, truputėlis ciberžolės ir šaukštelis miltų.
Faršą maišykite su morkom, tarkuotom per smulkią burokinę tarką. Įmaišykite trintus česnakus, džiūvėsėlius, suberkite prieskonius, muškite kiaušinius ir išmaišykite. Skonis turi būti pikantiškas. Iš faršo lipdykite apvalius mažus kotletukus ir kepkite margarine. Iškeptus sudėkite į puodą, supilkit pieną ir visus riebaliukus kurie liko nuo kepimo. Kotletukus tušinkite 3-4 min. Kotletukus išgriebkite. Į skystį dėkite miltus, berkite truputėlį ciberžolės, išplakite šluotele ir pakaitinkite. Kai pradės tištėti nuimkite nuo ugnies. Štai ir turime pikantiškus vištienos kotletukus su skaniu padažu. Skanaus.
šie kotletukai labai tinka vaikams, nes nėra riebūs ir nesunkiai virškinami. Iš šio kiekių gaunasi 10 - 12 kotletukų, vienos porcijos kaina gaunasi apie 2 - 3 litus. O jei dar naudojate savo daržo daržoves, tai dar pigiau :)
|
| |
Balsavimas baigtas 13-12-2009. Nuotraukų: 37. Peržiūrų: 40250. Priimta balsų: 532 |
|
1 balsas, 0.19% |
---|
| Kalėdinis Pyragas.
Reikalingi produktai:
100 g. džiovintų greifruktų;
50 g. egzotiskų vaisių likerio arba sirupo;
4 kiaušiniai;
500 g. kefyro;
250 g. cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 g. sviesto arba margarino;
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Pyrago glajui reiks: 25 g. sviesto;
3 šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas bato cukraus;
2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus
|
| |
|
|