Supermama.lt: interneto klubas mamoms ir tėčiams
FOTOKONKURSAS

 Konkursai  Dalyviai  Kaip dalyvauti 
Balsavimas baigtas 13-12-2009.
Nuotraukų: 37. Peržiūrų: 40249. Priimta balsų: 532
82 balsai, 15.41%
Ąāņīš: akvilyte 
Dydis: 640x418, 127114 baitų 
Atnaujinta: 30-11-2009, 21:23
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 82
Reitingas: 15.41Ten už jūrų,už kalnų, daug nykštukų nuostabių ruošiasi šv. Kalėdom... pasiruoškime kartu :)

Pirmiausia reikia širdelėje pajausti, kad greit bus Kalėdos, tada jau galima minkyti meduolio tešlą...
Tikrasis receptas
(bea) toks:
500g miltų
100g kepinių margarino
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
1aš kepimo miltelių
1aš meduolių prieskonių
aš vietoj 200g cukraus dėjau tik maždau 100, nes man asmeniškai jei daryt pagal receptą tai laaaaaabai saldu...
jei neturit prieskonių meduoliam (jų galima rast pc arba prieskonių parduotuvėse) tai puikiai tiks maltas gvazdikėlis, cinamonas.
kaip daroma tešla:
kiaušinius išplakti su cukrum, plakant į juos supilti išlydytą medų ir margariną, tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. gerai išminkyti.. tešla gali gautis minkšta. kad labai nenuvargt tešlą galit pasiruošt vieną dieną.. o kept kitą :)
taigis statybinę medžiagą jau turim.
iš popieriaus išsikerpam priekį, šoną ir stogą.. atsiminkit kad meduolis pūsis, taigi nedarykit labai didelio. išsikočiojam tešlą ir išsipjaunam du priekius, du šonus ir du stogo elementus. pagal norus ir fantazinas išpjaunam langus, duris, galima pasidaryt langines. vėlgi nepamirškit kad meduolis pūsis tai visos šitos angelės sumažės. kept reikia apie 10-15 min 160-170laipsnių temp orkaitėj kol gražiai apskrunda :)

turimas detales suklijuoti glajumi, kuriam reikia:
kiaušinio baltymo,
cukraus pudros ir trupučio citrinos sulčių. viską sumaišyti.

kai namukėlis jau stovi, duokit laisvę savo fantazijoms...
TIK IŠ ŠIRDIES GIMSTA PATI GRAŽIAUSIA PASAKA.... JAUKIŲ JUMS ŠVENČIŲ!!!

58 balsų, 10.9%
Ąāņīš: Valerija 
Dydis: 430x640, 64759 baitų 
Atnaujinta: 27-11-2009, 19:01
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 58
Reitingas: 10.9Meduolinė eglutė Draugams

Tešlai reikės:
100g margarino
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
600g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams

Glajui:
1 kiaušinio baltymas
2 šaukštai vandens
citrinos rūgšties (ant šaukštelio galo)
400g cukraus pudros

Į indą sudedamas margarinas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens vonelėje, kol dalis cukraus ištirps.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse miltų suberiama į ištirpusio margarinos su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įv. dydžių snaigės (arba žvaigždės) ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.
Glajaus gaminimas: Kiaušinio baltymą, vandelį ir citrinos rūgštį išsukti, subetri cukraus pudrą - masė turi būti panaši kaip tiršta grietinė.
Eglutės formavimas: Pradedama nuo didžiausios iškeptos snaigės(žvaigždės) formos dalies, patepus galumi dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis kūgio formos eglutė. Glajumi dekoruojamos pusnys ant šakų.

Puiki dovana Šv.Kalėdų proga aplankant artimuosius.
Skanaus ir malonių akimirkų

46 balsų, 8.65%
Ąāņīš: Nerytė 
Dydis: 640x432, 50220 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 20:55
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 46
Reitingas: 8.65Migdolinės eglutės

Eglučių masei reikia:
3 kiaušinių
1 žiupsnelio druskos
75 g. cukraus
100 g. maltų migdolų
25 g. bulvių krakmolo
25 g. kvietinių miltų

Dekoracijai:
200 g. smulkintų nesūdytų pistacijų arba žaliai nudažyto glajaus
100 g. balto šokolado
raudonai nudažyto glajaus arba raudonų žirnelių
cukraus pudros
citrinos sulčių

Pirmiausia iš kepimo popieriaus iškirpkite 12 cm. skersmens 7 apskritimus ir susukite į trikamį (susukta tūtelė plačiausioj vietoj gavaunasi 6 cm. skersmens), kraštelį sutvirtinkite sąvaržėle. Paruoštas eglutėms popierines formeles sudėkite viršūnėlėm į apačią į gilesnes formeles, kad kepant migdolinė masė neišbėgtų (galima sudėti į kepimo formelę pripilti makaronų ar pupelių ir į jas sustatyti paruoštas eglutes.

Dabar paruoškite migdolinę masę. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite su mikserku iki purumo, po to plakant supilkite cukrų, kiek vėliau sudėkite trynius. Dubenyje sumaišykite maltus migdolus, krakmolą ir miltus bei plakdami palaipsniui sudėkite į tešlą. Paruoštą tešlą padalinkite į paruoštas popierines piramidėles. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 15 minučių.
Iškepusias eglutes atvėsinkite, išimkite iš popieriaus, nupjaukite storesnį galiuką, kad eglutės tiesiai stovėtų.

Dabar galima dekoruoti eglutes. Eglučių paviršių aptepkite ištirpintu šokoladu, galima aptepti ir paruoštu glajum. Jei naudosite pistacijas jas gerai susmulkinkite ir kruopsčiai apvoliokite eglučių paviršių, o jei naudosite dažytą glajų (mano atvėju)tai pirmiausia pasiruoškite glajų iš cukraus pudros bei citrinos sulčių (sumaišykite cukraus pudra su citrinos sultimis iki norimo tirštumo, tirštumą reguliuokite cukraus pudra), nudažykite maistiniais dažais, išliekite ant plėvele išklotos pailgos formos, palaukite kol gerai sustings, vėliau susmulkinkite į nedidelius kristalėlius ir juose apvoliokite paruoštas eglutes. Eglučių viršūnėles apipilkite paruoštu tirštu glajumi, bei papuoškite eglutę žaisliukais, kuriuos galima pagaminti iš raudonai nudažyto glajaus arba prilipdyti žirniukus ar valgomus perliukus. Eglutes pabarstyti cukraus pudra.

Eglučių masė minkštutė, panašį į migdolinį biskvitą, padengtos traškiu paviršium. Pagaminamos labai lengvai, tik šiek tiek reikia laiko pasiruošimui (susukti piramides, pasigaminti žalią masę bei papuošti eglutes).

Gražių, šiltų Jums švenčių ir dosnaus Kalėdų senio!

42 balsai, 7.9%
Ąāņīš:  
Dydis: 640x594, 59770 baitų 
Atnaujinta: 29-11-2009, 17:27
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 42
Reitingas: 7.9Cinamonu kvepiantys obuolių riestainiukai

2 kiaušiai,
200g miltų,
1/4l pieno arba baltojo vyno,
ant peilio galo druskos,
500g rūgštokų obuolių,
2 šaukštai cukraus pudros ir šaukštelis cinamono,
aliejaus virimui.

Iš kiaušinių trynių, miltų ir pieno arba vyno išplakama skysta tąsi tešla, uždengiama ir paliekama 30 minučių. Baltymai gerai išplakami. Obuoliai nulupami,supjaustomi maždaug 1cm griežinukais. Išpjaunami( galima panaudoti apvalią formelę sausainiams išpjauti) sėklializdžiai,
apibarstomi cinaomonu.
Puode įkaitinamas aliejus.
Tešla dar kartą išplakama,įmašomi baltymai.Obuoliai pamirkomi tešloje, dedami į karštus riebalus ir iš abiejų pusių apskrudinami. Paskui nusausinami ant sugeriamojo popieriaus. Iškepę riestainiukai apibarstomi cukraus pudra.

Skanaus.

Jaukių ir prasmingų švenčių Jums ir Jūsų namams.

40 balsų, 7.52%
Ąāņīš: mmergyte 
Dydis: 640x480, 39215 baitų 
Atnaujinta: 05-12-2009, 19:29
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 40
Reitingas: 7.52PYRAGAS SU VAISIŲ ĮDARU

Tešlai:
250g miltų,
175g šalto sviesto,
5 šaukštai šalto vandens,
Druskos.

Įdarui:
50g razinų,
5 šaukštai romo (arba apelsinų sulčių),
Apie 1 kg obuolių,
1 citrinos sultys,
50g migdolų drožlių,
4 šaukštai cukraus,
Šaukštas krakmolo,
Cinamono.

Paviršiui:
Kiaušinio trynys,
2 šaukštai pieno,
2-3 šaukštai abrikosų marmelado,
3 šaukštai cukraus pudros.

Iš miltų,sutarkuoto sviesto,vandens ir žiupsnelio druskos užminkyti tešlą.Iš jos suformuoti rutulį ir pusvalandžiui padėti šaltai.Trečdalį atšaldytos tešlos atidėti,iš kitos iškočioti lakštą ir juo iškloti apskritą kepimo skardą bei jos kraštus.Nuplautas razinas užpilti romu ir pusvalandį palikti bringti.Obuolius nulupti,supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis.Migdolų drožles paskrudinti keptuvėje.Į obuolius suberti razinas,cukrų,krakmolą,migdolus,įberti cinamono,gerai išmaišyti ir sudėti ant tešlos skardoje.Ant viršaus užtiesti iškočiotą likusią tešlą.Aptepti tryniu,išmaišytu su pienu.Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.Dar karštą pyragą aptepti marmeladu,apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.Skanaus!

39 balsų, 7.33%
Ąāņīš: Rugia_Veidė 
Dydis: 461x640, 53821 baitų 
Atnaujinta: 02-12-2009, 12:50
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 39
Reitingas: 7.33SALDŽIOS FĖJŲ BURTŲ LAZDELĖS


30-čiai burtų lazdelių naudosime:
• 1 kiaušinį
• 150 g cukraus
• 100 g Vilniaus margarino kepimui
• 100 g grietinės
• Puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
• 2 puodelius miltų.
• Po arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, cinamono (galima įberti žiupsnelį malto imbiero, gvazdikėlio, kardamono).
• Burtų lazdelių viduriukams galima naudoti spalvotus ledinukus, irisinius saldainius, įvairiaspalvę želė.
• 30 medinių pagaliukų.

SVARBIAUSIAS INGRIDIENTAS: Mielos kepėjos, nepamirškite įberti ir burtų miltelių, kad fėjų lazdelės turėtų stebuklingų galių...

Gaminame:
Kiaušinį išsukame su cukrumi ir prieskoniais (cinamonu, vaniliniu cukrumi ir t.t.). Supilame išlydytą margariną, dedame grietinę, viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius...minkome. Jei trūksta miltų pridedame tiek, kad tešlą būtų imanoma kočioti. Tešlą dedame į šaldiklį pusvalandžiui. Iškočiojame puses centimetro storio lakštą, formelių pagalba išspaudžiame sausainius su tuščiais viduriukais. Įsmeigiame pagaliukus ir dedame į folija ištiestą skardą. Kepame 170 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Jei naudojame ledinukus, tuomet juos pasmulkinę dedame į sausainių viduriukus ir dar pašauname 5 minutėms į orkaitę. Sausainiams leidžiame atvėsti ir tik tada keliame nuo folijos. Jei naudojame irisinius saldainius, juos išlydome ir užpildome iškepusius sausainius, palaukiam kol irisai vėl sustings. Neribokite savo fantazijos puošdami sausainius!

Jei įdėsite šiek tiek darbo šioms burtų lazdelėms iškepti, pamatysite kaip blizga vaikelių akelės ir tiesiasi rankelės į šiuos saldumynus...ir ne tik vaikų...
Tegul šios stebuklingos fėjų burtų lazdelės atneša Kalėdų stebuklą į Jūsų namus ir širdeles!!!

31 balsas, 5.83%
Ąāņīš: Loretoidas 
Dydis: 592x592, 235119 baitų 
Atnaujinta: 25-11-2009, 18:17
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 31
Reitingas: 5.83Migdoliniai sausainiai

400g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
150g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
1/2 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis,
1 kiaušinis,
250g minkšto margarino,
100 smulkintų migdolų,
pagal skonį maltų gvazdikėlių, imbiero, cinamono

Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską, nutarkuotą citrinos geltonąjį sluoksnį, įmušame kiaušinį ir įdedame margariną. Viską sumaišome mikseriu iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Baigdami maišyti sudedame migdolus, gvazdikėlius, imbierą ir cinamoną. Tešlą minkome ant minkymo lentos ir porai valandų dedame į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą iškočiojame ir su specialiomis formelėmis išpjauname žvaigždes, eglutes, širdeles ir t.t.
Sausainius išdėliojame ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, dedame skardą į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių C ir kepame 10-15 min.
Skanaus!

22 balsai, 4.14%
Ąāņīš: rasyte_ 
Dydis: 480x640, 59843 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 14:47
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 22
Reitingas: 4.14“Kalėdinių meduolių skrynelė”

Reikės:

450 g. miltų
150 g. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
100 g. natūralaus medaus
2 arb. šaukšteliai actu nugesintos sodos
Įvairių prieskonių (kardamono, cinamono, maltų gvazdikėlių, imbiero) (Labai tinka jau pagamintas mišinys karštam vynui).

Darbo eiga : Pasiruošti puodą su verdančiu vandeniu, į jį įstatyti dubenį, į kurį supilti paplaktus kiaušinius, tirpintą margariną, cukrų, medų, viską nuolat maišyti, kad nesutrauktų kiaušinių . Jei neturit rudojo cukraus, galima keptuvėje padeginti paprastą baltąjį cukrų, kurį reikės supilti i karštą masę ir maišyti kol jis visiškai ištirps. Kai masė bus pakankamai karšta, nukelti dubenį nuo garų , supilti ką tik nugesintą sodą ir gerai išsukti , tešla turi gerai suputoti, tada berti miltus ir užminkyti minkštą tešlą. Jei tešla gaunas per minkšta, galima dar pridėti miltų. Tada kočioti ir įvairiomis formelėmis išspausti meduoliukus.
Orkaitę įkaitinti iki 250 C , kepti tol kol pakils ir truputį paruduos, maždaug apie 10 minučių.

Glajui :

150 gr. Cukraus pudros
1 Kiaušinio baltymo
Truputėlyje vandens ištirpintos citrinos rūgštelės
Įvairių spalvų maistinių dažų (jei norite spalvotų meduolių).


Meduolių marginimas labai daug džiaugsmo suteikia vaikams.
Linksmų Šv. Kalėdų...

18 balsų, 3.38%
Ąāņīš: Olaiva 
Dydis: 640x428, 55186 baitų 
Atnaujinta: 03-12-2009, 23:38
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 18
Reitingas: 3.38Mėtinė snaigė ištirpo delne
Taip būna tik sapne...

Sluoknsiuotos tešlos snaigėms su mėtine glazūra reikės:

500 gr margarino kepiniams "Vilnius"
500 gr miltų
1 stiklinės vandens
pusės šaukštelio druskytės
pusės stiklinės cukraus pudros
mėtų likerio
pabarstukų

Miltus persijoti ir išmaišyti su druska,ant jų supjaustyti 50 gr margarino ir viską sutrinti į trupinius. Pamažu supilti vandenį ir užminkyti tešlą.Valandai laiko tešlą įdėti į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočioti stačiakampio formos,ant jos iškočioti margariną,tada tešlą sulenkti,vėl iškočioti.Taip vis sulankstant kočioti kelis kartus.Tada ją dar kartą atšaldyti. Formuojant snaiges,iš iškočiotos tešlos lakšto pripjaustome 1 cm pločio juostelių. 4 juosteles sukryžiuojame, galuose iš trumpesnių juostelių papuošiame snaigę. Kepame sviestiniu popieriumi išklotoje formoje 10 minučių, 200 °C temperatūroje.
Iš mėtų likerio ir cukraus pudros sumaišome glazūrą. Atvėsusias snaiges aptepame glazūra,apibarstome spalvotais pabarstukais arba kokosų drožlėmis.

Mėtinės snaigės puikiai atgaivins įvairių skanėstų prisisotinusį skrandį

Gražių ir sočių visiems švenčių !

12 balsų, 2.26%
Ąāņīš: Keith 
Dydis: 640x480, 177567 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 17:57
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 12
Reitingas: 2.26Kalėdų ryto duonelė

Kvapni ir drėgna duonelė su sviestu ir arbatos puodeliu nuostabiam Kalėdų rytui pradžiugins ir vaikus ir suaugusiuosius, besidžiaugiančius kalėdinėmis dovanėlėmis :)

Duonelei reikės:

450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos

1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu.
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus :) Kvieskite namiškius ir skanaukite šios nuostabios kalėdinės duonelės. :)

11 balsų, 2.07%
Ąāņīš: Žiupsnelis 
Dydis: 640x427, 37845 baitų 
Atnaujinta: 07-12-2009, 17:51
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 11
Reitingas: 2.07Šventinis tikro šokolado ir migdolų pyragas

Reikės:

200g tikro tamsaus šokolado (nemažiau 70% kakavos masės)
nedidelio espreso puodelio kavos
200g sviesto
80g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
dviejų šaukštų šokolado miltelių
125g maltų migdolų
5 kiaušinių
200g cukraus

Eiga:

Puode užvirinam šiek tiek vandens. Ant viršaus uždėdam metalinį ar karščiui atsparų stiklinį dubenį, bet taip, kad jo dugnas nesiliestų prie vandens. Į dubenį sumetam sulaužytą šokoladą. Kai šis ima lydytis, supilam kavą. Nemaišom! Sviestą supjaustom gabalėliais, sumetam į šokoladą. Vis dar nemaišom. Kai sviestas ima pastebimai lydytis, užgesinam ugnį, nukeliam dubenį. Maišom, kol sviestas galutinai išsilydo ir viskas patampa vientisa šokoladine mase. Paliekam atvėsti.

Atskiriam kiaušinius. Išplakam baltymus – kai šie ims tirštėti pamažėl supilam cukrų ir plakam iki tirštos morenginės masės (pavertus indą baltymai turi likti savoje vietoje), bet ne ilgiau. Kitame inde išplakam trynius, įmaišom į šokoladą. Ten pat metaliniu šaukštu įmaišom ir išplaktus baltymus.

Galiausiai įsijojam miltus ir suberiam likusius sausus ingredientus. Atsargiai išmaišom - kad nesugriūtų išplakti baltymai.
Viską supilam į riebalais patempą pyrago formą ir šaunam į iki 180 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę. Kepam apie 25 min. Stengiamės neperkepti – juk kas gali būti geriau už minkštą ir drėgną šokoladinį migdolų pyragą?

Barstom cukraus pudra, nešam ant Kalėdinio stalo, vaišinam draugus ir artimuosius, mėgaujamės užsigerdami puodeliu karštos vaistažolių arbatos.

Jaukių Jums
švenčių!

Šaltinis: Nigel Slater 'The Kitchen Diaries: A Year in the Kitchen.'

10 balsų, 1.88%
Ąāņīš: Mažulėlė 
Dydis: 640x468, 50331 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 13:04
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 10
Reitingas: 1.88Persikinė svajonė

4 kiaušiniai
150 g cukraus
130 g miltų
1 pakelis persikų želė
1skardinė konservuotų persikų
1 indelis kondensuoto pieno
400 g grietinėlės
2 tryniai
100 g varškės
3 šaukštai želatinos
Margarino kepimo formai patepti
Šokoladinių papuošimų tortui papuošti

Kepimo formą patepame margarinu.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 2 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame konservuotus persikus ir užpilame pradėjusia stingti persikų želė.
10 min. laikome šaltai.
Į torto formą dedame antrą biskvito lakštą.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
Kremą supilame ant antrojo lakšto.
30 min. tortą laikome šaltai.
Tortą išimame iš formos, o viršų papuošiame šokoladiniais papuošimais tortams.

Skanaus!

p.s. jeigu Jums norisi dar daugiau kalėdinės dvasios - į grietinėlės kremą galima įdėti aguonų, o persikus pakeisti apelsinais arba mandarinais.

10 balsų, 1.88%
Ąāņīš: Murgita 
Dydis: 640x427, 36683 baitų 
Atnaujinta: 03-12-2009, 1:07
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 10
Reitingas: 1.88"Spanguolių meduoliukai su riešutais"

2 stiklinės miltų
100g. sviesto
7 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
100g. grietinės
pusė šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
200g. šaldytų arba šviežių spanguolių
150g. lazdyno ir migdolo riešutų
po 150g.juodojo ir baltojo šokolado
GLAJUI:
150g. cukraus pudros
šaukštelis citrinų sulčių
kiaušinio baltymas

Į kambario temperatūros sviestą suberti cukrų, vanilinį cukrų ir ištrinti. Kai mase pasidarys puri, įmaišyti kiaušinį.

Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.

Atšildytą abiejų rusiu šokoladą stambiai sutarkuoti ir įmaišyti į sviesto mase.
Maišant po šaukštą suberti miltus, paskui atsargiai įmaišyti vos smulkintus riešutus (pakepinus keptuvėje, suberti į maišeli ir pakočioti kočėlu) ir vos smulkintas spanguoles.
Tešlos kauburėlius galima dėti šaukštu į išklotą skardą arba formuoti pagal sausainių formeles. Kepti 180° C karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

GLAJUS:
Citrinų sultis išsukti su cukraus pudra ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktą baltymą.
Atvėsusius sausainius aplieti glajumi ir palikti sustingti.

SKANAUS!

10 balsų, 1.88%
Ąāņīš: Armana 
Dydis: 640x427, 110656 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 14:48
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 10
Reitingas: 1.88Apsnigti kamuoliukai

Šiuos gardumynus labai paparasta pasigaminti, nes jiems nereikia daug ingredientų.

Mums reikės:
Indelio saldinto kondensuoto pieno;
4 valg.š. kakavos;
50 gr. sviesto;
100 gr. vaflių lakštų;

Puošybai:
50 gr. sviesto;
6 valg.š kakavos;
4 valg.š. cukraus;
2 valg.š. pieno;
100 gr. kokoso drožlių;

Į puodą supilame kondensuotą pieną, įdedame sviestą,suberiame kakavą, ir juos verdame apie 15 min. ant mažos ugnies nuolat maišydami. Kai masė sutirštėja, nukeliame puodą nuo ugnies ir leidžiame masei atvėsti. Kol masė vėsta, labai smulkiai sutrupiname vaflius. Masei pakankamai atvėsus, suberiame vaflius ir viską išmaišome. Iš gautos masės formuojame rutuliukus.

Gaminame glajų:
Į puodą dedame sviestą, pilame pieną, suberiame cukrų, kakavą ir juos ištirpiname. Masę viriname ant mažos ugnies tol kol ji šiek tiek sutirštėja (aš virinau apie 5 min.). Nukeliame puodą ir atvėsiname glajų.

Suformuotus rutuliukus apvoliojame glajuje, o paskui kokoso drožlėse. Gautus skanėstus gerai atšaldome šaldytuve.

Skanaus :) Gerų ir linksmų švenčių!

9 balsų, 1.69%
Ąāņīš: Stebukle 
Dydis: 640x480, 203382 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 14:17
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 9
Reitingas: 1.69"Šližikynas"

Kūčiukų receptas:
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas margarino
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos.

Eiga:
Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas margarinas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.

atvėsintus kūčiukus dedam ant sviestinio popieriaus ir "lipdom" kūčiukus viena ant kito medaus pagalba. Papuošimui naudojau šaldytas mėlynes ir mandariną.

9 balsų, 1.69%
Ąāņīš: Mėnulė 
Dydis: 640x352, 38910 baitų 
Atnaujinta: 01-12-2009, 14:16
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 9
Reitingas: 1.69Eglučių giraitė
Tešlai:
200 g margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
Miltų, kad tešla neliptų prie rankų (apie 400 g)

2 šaukštai uogienės

Glajui:
200 g cukraus
1/4 stiklinės pieno
Šiek tiek citrinos rūgšties (arba citrinos sulčių)

Margariną sukame su cukrumi, po truputį pilame išplaktus kiaušinius, vėliau beriame miltus ir minkome tešlą. Išminkytą tešlą paliekame šaldytuve, kad atvėstų. Vėliau kočiojame maždaug 0.5 cm storio lakštus ir spaudžiame skirtingo dydžio sausainius. Kepame kol švelniai paruduoja 170 laipsnių orkaitėje. Iškeptus sausainius tepame uogiene ir lipdome vieną ant kito.

Glajui kaitiname cukrų ir pieną, kol jis sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį neišsiskaido. Tuomet įberiame šiek tiek citrinos rūgšties arba pilame citrinos sultis. Įstatome puodelį į šaltą vandenį ir atvėsiname. Glajų maišome šaukštu kol jis įgauna baltą spalvą. Puošiame eglutes. Galima pabarstyti cukraus pudros.

Skani puošmena Jūsų šventiniam stalui.

9 balsų, 1.69%
Ąāņīš: Corny 
Dydis: 640x450, 50452 baitų 
Atnaujinta: 05-12-2009, 21:23
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 9
Reitingas: 1.69Kalėdinis gardumynas

Pyragas kepamas likus dviem mėnesiam iki Kalėdų

Receptas
200 gr. Margarino
2 stiklinės miltų
200 gr. Cukraus
4 kiaušiniai
½ a.š sodos
1 a.š cinamono
2 apelsinų nutarkuotos žievelės ir sultys
1 kg. Įvairių džiovintų vaisių,uogų ir riešutų mišinio (didžioji dalis turėtų sudaryti vaisiai ir uogos)

Džiovintus vaisius ir uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir leisti nuvarvėti. Riešutus irgi nuplikyti. Vaisius ir riešutus pasmulkinti.
Kambario temperatūros margariną išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis sukti kol pasidarys vienalytė masė. Supilti apelsinų sultis, nutarkuotas žieveles. Suberti kartu sumaišytus miltus, sodą ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti. Berti smulkintus vaisius ir riešutus ir vėl gerai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 140-160° C temperatūros.Kepimo popieriumi iškloti kepimo formą ir sukrėsti visą masę.Kepti 1,5 – 2 val. Iškepus leisti visiškai ataušti.(Pyragas atrodys sausokas,bet vaisiai brestant pyragui išskirs savo sultis ir jis sudrėks) Tada nuimti kepimo popierių ir suvynioti pyragą į folija,apsukti maistine plevele,kad būtų itin sandaru ir saugiai palikti brandintis.Jei pyragą kepsite vėliau(vėliausiai dvi savaites iki valgymo) ir pyrago nevalgys vaikai galima jį sulaistyti brendžiu ar romu.
Skanaus linksmu ir šiltų Jums švenčių

8 balsų, 1.5%
Ąāņīš: lukoshius.p 
Dydis: 640x332, 25912 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 14:48
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.5Tikri Kalėdiniai meduoliai

Reikės:

100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
120 g skysto medaus
400 g miltų
1 kiaušinis
1 arb.š. kepimo miltelių

Prieskonių:

2 arb.š. malto imbiero
1 arbt.š. cinamono
1 arb.š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb.š. muskato
½ arb.š. kvapniųjų pipirų
½ arb.š. kardamonų

Kaip gaminti:

Sviestą išlydykite ant garų ir sumaišykite su medumi. Cukrų išplakite su kiaušiniu. Sumaišykite su sviesto ir medaus mase. Supilkite miltus+kepimo miltelius+prieskonius į skystą masę, viską išmaišykite, išminkykite kol pasidarys minkšta tešla. Suvyniokite išminkytą tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 h (kuo ilgiau, tuo geriau, aišku persistengti nereikia, galima laikyti ne ilgiau dviejų parų, aš laikiau per naktį). Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir kočiokite, minkykite, lipdykite, pjaustykite norimų formų meduoliukus. Jei norite trapesnių, kietesnių sausainių – kočiokite kuo ploniau, jei storesnių, minkštesnių – kočiokite storesnius. Ištieskite kepimo skardą kepimo poepiriumi, sudėkite meduolius, palikite tarp jų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek pučiasi, didėja, kad nesuliptų vienas su kitų, nes gali nebepavykt gražiai atskirti. Kepkite 10-12 minučių 170 C temperatūroje. Jei meduoliukai ploni – užteks ir 8-10 minučių, nes jie greitai kepa, tad stebėkite, kad nesudegtų. Išimtus meduolius šiek tiek pravėsinkite kambario temperatūroje ir sudėkite į indelį sandariu dangteliu, taip jie iki pat Kalėdų išliks minkšti viduje ir nebus kieti kaip akmenukai. Jei norite kietesnių ir darėte plonesnius, laikykite atviroje dėžutėje. Kitą dieną meduolius jau galite puošti kaip tik išmanote, paišyti glajumi, puošti pabarstukais, riešutais, kokoso drožlėmis, kaspinėliais ir pan. Jei prieš kepant pradursite skylutes, meduoliukai puikiai tiks kaip Kalėdų eglutės žaisliukai. Tokie meduoliukai laikosi labai labai ilgai. Be to, tai puiki, šilta dovana draugams. Jaukių ir smagių švenčių visiems:)





8 balsų, 1.5%
Ąāņīš: Papugele 
Dydis: 532x640, 69736 baitų 
Atnaujinta: 05-12-2009, 21:30
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 8
Reitingas: 1.5APELSININĖ KALĖDŲ SVAJONĖ


Reikia:

1 apelsino,
4 kiaušinių
8 šaukštų cukraus, pusės stiklinės džiuvėsėlių.

Apelsiną nulupame ir verdame, kol suminkštėja. Atvėsiname, išimame sėklas ir sutriname blenderiu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki baltumo ir sumaišome su trintu apelsinu ir džiuvėsėliais. Supilame gerai išplaktus baltymus.

Kepame 170laipsnių orkaitėje 30min.

Tai skanus, paprastas ir gaivus pyragas:)

SKANAUS

Linkiu visiems gražių švenčių, šilumos širdelėse ir namų, kvepiančių pyragais :)

6 balsų, 1.13%
Ąāņīš:  
Dydis: 480x640, 36985 baitų 
Atnaujinta: 05-12-2009, 19:28
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 6
Reitingas: 1.13Morengų pusnys.

Liūdna, kai per Kalėdas nėra sniego, todėl siūlau saldumynų stalą papuošti bent morenginėmis pusnimis:
Morengams reikės:
5 kiaušinių baltymų,
250 g. cukraus,
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių.

Į kiaušinio baltymus supilkime cukrų, tik vieną valg. jo šauktą pasilikime pabaigai. Baltymus išplakame iki labai standžios masės, tada dar įpilame citrinos sultis ir likusį cukrų, truputį paplakame ir skardoje formuojame "pusneles".
Pats atsakingiausias momentas - morengų džiovinimas. Džioviname 110 laipsnių temperatūroje, priklausomai nuo jų dydžio 1,5-3 val. Elektrinėse viryklėse tereikia nustatyti reikalingos temperatūros karšto oro cirkuliaciją.
Tai pats mėgstamiausias mano saldumynas.

Saldžių švenčių!!!

6 balsų, 1.13%
Ąāņīš: martyynyyte333 
Dydis: 640x479, 78828 baitų 
Atnaujinta: 28-11-2009, 18:20
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 6
Reitingas: 1.13Aguoninis vyniotinis

Reikės:
25 g mielių
500 g miltų
125 ml pieno
2 kiaušiniai
250 g aguonų
2 pak. po 250 g sviesto
300g cukraus
150 g razinų


Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per kartšo pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!





6 balsų, 1.13%
Ąāņīš: Neigaja 
Dydis: 430x640, 45882 baitų 
Atnaujinta: 05-12-2009, 13:02
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 6
Reitingas: 1.13Kalėdiniai grybukai

2 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
1 stiklinė grietinės
pusė šaukštelio sodos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Glajui :
2kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties
truputis aguonų
Grybukų šokoladinėms galvoms :
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kakavos



Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišom Sudedame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišoma.Į grietinę įdedame sodą,taip ji nugesinama ,Sudedame grietinę į tešlą Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus ir vėl išmaišome. Ir kepame .
Glajui
Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu ,sudėti cukraus pudrą ,gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti
grybukų galvoms šokoladą išlydyti sviestą ,įpilti cukrų,pieną ir kakavą ir keletą minučių pavirti
.Aptepame grybukų kotus glajumi pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius ir tik tada galvas pamirkome į šokoladą ir vėl laukiame kada sustings
Skanaus :)
Skanių ir linksmų Šv Kalėdų






5 balsų, 0.94%
Ąāņīš:  
Dydis: 640x501, 38880 baitų 
Atnaujinta: 28-11-2009, 21:38
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 5
Reitingas: 0.94„Kalėdiniai skanučiai"

Sluoksniuotą tešlą naudojau pirktinę, nes iki šiol man jos pagaminimas nekaip sekasi. Tačiau jūs, be abejo, galite ją gaminti pačios :) O aš pagaminau tik kremą, kuris man be proto patinka :)

Taigi, kremui reikės:
- 3 kiaušinių trynių;
- 250 ml pieno;
- 100 ml grietinėlės;
- 100 gr cukraus;
- 2 šaukštai krakmolo;
- 1 šaukštas sviesto;
- vanilės ekstrakto arba vanilinio sukraus.

Į prikaistuvį supilame 200 ml pieno bei grietinėlę. Kaitiname ant mažos ugnies, kol neužverda. Kitame inde išplakame trynius su cukrumi. Likusiame piene ištirpiname krakmolą. Į išplaktus trynius, vis maišant, supilame karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Įpilam krakmolą bei įlašinam porą lašų vanilės ekstrakto (arba įberiam porą šaukštelių vanilinio cukraus). Supilam viską atgal į prikaistuvį ir statom ant ugnies. Maišydamos kaitinam tol, kol masė pasidaro tiršta. Nukeliame nuo ugnies, įdedame sviestą ir gerai išmaišome (sviestas turi ištirpt). Paliekam atvėst.
Kol kremas vėsta, išsikepame sausainius. Tešlos lakštus supjausčiau po keturias juosteles, kurias dar perpus padalinau. Gaunas maždaug taisiklingi kvadratai. Tuos kvadratus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepiau apie 10 min. Gautus sausainiukus sudėliojau ant lėkštės, kiekvieną sausainiuką iš viršaus prakiurdžiau. Spec.švirkštu į kiekvieną prileidau jau pravėsusio kremo. Taip pat kremu aptepiau viršų ir užbarsčiau šokoladiniu pabarstu bei kokoso drožlėmis. Naudot galima bet kokius jums patinkančius pabarstus, taip pat smulkintus riešutus ar tiesiog cukrų. Žodžiu, ką tik norit.
Skaniausi šie sausainiukai, kai pastovi valandžiukę šaldytuve.

Skanių ir smagių Kalėdų!

5 balsų, 0.94%
Ąāņīš: jurgosius26 
Dydis: 640x480, 68764 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 15:11
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 5
Reitingas: 0.94Meduoliniai „šuniukai“

Tešlai
• 200 g. miltų
• 3 v. šaukštų cukraus pudros
• 3 v.š. medaus
• 3 kaiušinių
• pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
• 1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
• Įvairiausių maltų prieskonių (imbiero, gvazdikėlių, muskato, cinamono, tarkuotos citrinos žievelės) pagal kiekvieno skoni.

Dekoracijai
• šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
• šokoladinių pagaliukų akytėms
• nosytės g. b. iš razinos, dž. spanguolės ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakvos milteliais
Gaminimas:

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.
Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte pagal fantaziją – galima daryti iš razinų, bet gražiausiai atrodo iš tešlos gabalėlio, į kurį įberiau šiek tiek kakavos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.

Smagių gamybinių procesų ir puikių rezultatų.

Skanaus!

5 balsų, 0.94%
Ąāņīš: mantaniuke25 
Dydis: 640x480, 54402 baitų 
Atnaujinta: 25-11-2009, 11:20
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 5
Reitingas: 0.94Vyniotinis “Bananas”
Biskvitas: 1 kiaušinis, 1/2 indelio kondensuoto pieno, 3 val. šaukštai miltų, 1 šaukštelį kepimo miltelių
Kremas:1/2 indelio kondensuoto pieno, 100 g. sviesto.
Bananas

Išplakti kiaušinį ir į šitą masę įdėti kepimo miltelius, kondensuotą pieną ir miltus. Viską gerai išmaišyti. Kepimo skardą uždengti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir įdedti į orkaitę. Kepti reikia neaukštoje temperatūroje, kad biskvitas nesudegtų. Kai biskivitas iškeps, skardą išimti iš orkaitės ir dar karštą biskvitą perdėti ant šlapio rankšluosčio ( kad lengviau būtų susukti biskvitą)
Daromas kremas: kondensuotą pieną sutriname su sviestu ( sviestas turi būti neištirpintas).
Ant dar karšto biskvito krašto padėdamas nuluptas bananas ir susukamas vyniotinis. Nuimamas rankšluostis, o patį vyniotinį susukame į foliją ir įdėdame į šaldytuvą porai valandų. Po poros valandų nuimama folija. Pašildomas likęs kremas (kad ištirptų sviestas) ir apipilamas vyniotinis kremu bei pabarstomas papuošimais. Vėl įdedamas į šaldytuvą ir laikomas tol, kol užšala kremas. Skanaus!

4 balsai, 0.75%
Ąāņīš: bad_cat 
Dydis: 640x609, 75384 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 23:13
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 4
Reitingas: 0.75Šokoladinis pyragas su apelsinais ir graikiniais riešutais

Reikės:

100 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
50 g baltojo cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
50 g sviesto
2 šaukštai kakavos
100 g miltų
50 g graikinių riešutų
2 apelsinai
2 šaukštai cukraus pudros papuošimui

Gaminimo eiga:

Juodąjį šokoladą ištirpinkite su sviestu. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską išplakite mikseriu. Viską sumaišykite su ištirpintu šokoladu ir sviestu. 1 apelsiną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite juos ir susmulkintus graikinius riešutus į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 min. 170 C temperatūroje. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite apelsinų griežinėliais. Šiltų ir skanių švenčių.

4 balsai, 0.75%
Ąāņīš: snieja 
Dydis: 640x480, 61255 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 14:47
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 4
Reitingas: 0.75Kalėdinis obuolių pyragas.
Produktai:
200gr.sviesto
250gr.cukraus
2 a.š.vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
350gr.karališkų miltų
3 a.š.kepimo miltelių
6 obuoliai
saujelė razinų
apibarstymui cukraus pudros ir cinamono.
Darbo eiga:
Išlydyti sviestą,supilti cukrų,vanilinį cukrų,įdėti kiaušinius ir viską išplakti.Suberti miltus,kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti.Gautą tešlą palikti kambario temperatūtoje 10-15min.Tešla daliname į tris dalis.Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir iškloti viena tešlos dalimi,puse kiekio plonai supjaustytų obuolių ir razinų paklojame ant tešlos,uždengiame antra tešlos dalimi,ir dedame likusius obuolius ir razinas,likusia tešlos dalį tinkleliu užklojame ant obuolių.Kepti 180C 30-40min.Iškeptą ir atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra ir cinamonu.(pastaba:tešla deti sušlapintu šaukštu,nes ji limpa).
SKANAUS


3 balsai, 0.56%
Ąāņīš:  
Dydis: 480x640, 46034 baitų 
Atnaujinta: 26-11-2009, 19:55
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 3
Reitingas: 0.56Labai šokoladinis tortas

400 ml šokoladinio sviesto Nutella (arba Finetti)
100 g tamsaus tirpinto šokolado
6 kiaušiniai
125 g kambario temperatūros nesūraus sviesto
žiupsnelis druskos
šaukštas romo arba vandens (arba Vanna Tallin likerio)
100 g smulkintų lazdynų riešutų

Glajui:
125 g tamsaus šokolado
125 ml grietinėlės
100 g skrudintų nuplikytų lazdyno riešutų
šaukštas romo arba vandens (arba Vanna Tallin likerio)

1. Kiaušinių baltymus suplakite su žiupsneliu druskos iki standumo.
2. Kitame inde sviestą sutrinkite su šokoladiniu sviestu, supilkite romą/vandenį/likerį, kiaušinių trynius, suberkite smulkintus lazdyno riešutus. Supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, po truputį maišydami sudėkite kiaušinių baltymus ir masę išsukite.
3. 23-24 cm skersmens kepimo indą sutepkite sviestu, padenkite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 40 min. Dėl viso pikto turėkite pasiruošę folijos lapelį, jei kepinio viršus pradėtų per greitai rusti.
4. Paruoškite glajų: į puodą storu dugnu supilkite grietinėlę, romą/vandenį/likerį, sudėkite sulaužytą šokolado plytelę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies tol, kol šokoladas išsilydys. Šokolado masę maišykite tol, kol gausite dailiai rudą be baltų priemaišų.
5. Atvėsusį tortą apipilkite glajumi ir papuoškite lazdyno riešutais.

Skanaus!

3 balsai, 0.56%
Ąāņīš: Aurėja 
Dydis: 640x496, 76797 baitų 
Atnaujinta: 30-11-2009, 13:10
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 3
Reitingas: 0.56Vaišės Kalėdų Seneliui

Kasmet, gruodžio 24-osios vakarą, Kalėdų Seneliui po egle paliekame šių „apšerkšnijusių“ sausainėlių, kad Kalėda pas mus bent kiek atsikvėptų, pasivaišintų ir kitąmet vėl norėtų čia sugrįžti. Nepatikėsit – Kalėdų rytą lėkštė visada būna tuščia!

Sudėtis:

250 g miltų;
250 g margarino “Vilnius“;
150 g vandens;
truputis druskos;
100 g miltinio cukraus;
keletas lašų vanilinio bei migdolų aromato;
1 kiaušinis;
Persimonas ar mandarinai – papuošimui.

Paruošimas:

Miltus beriame ant lentos ar kt. lygaus paviršiaus; ant jų nedideliais gabalėliais dedame margariną ir kapojame peiliu, kol mažiausia margarino dalelė bus aplipusi miltais. Sudedame visus likusius priedus (išskyrus kiaušinį) ir šaltomis rankomis užminkome tešlą. Paliekame ją šaltai 1-2 val.
Po to iš tešlos iškočiojame maždaug 4 mm storio lakštą ir formelėmis išspaudžiame jame žvaigždelių, mėnuliukų, gėlyčių formos sausainėlius.
Skardą ištepame margarinu, dedame ant jos sausainėlius, patepame juos kiaušinio plakiniu ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min. Dar karštus kepinius apibarstome „šerkšnu“ – miltiniu cukrumi. Puošiame lėkštę persimonais arba mandarinais.

Prie sausainių Kalėdų Seneliui paliekame ir puodelį kakavos arba stiklinę spanguolių kisieliaus.

3 balsai, 0.56%
Ąāņīš: Pupeliukas 
Dydis: 640x414, 45015 baitų 
Atnaujinta: 07-12-2009, 0:30
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 3
Reitingas: 0.56Kalėdinis pyragas

Šis pyragas yra tradicinis Kalėdų pyragas Anglijoje. Jis labai gražiai papuošiamas ir būna Kalėdų stalo puošmena, jį valgo kelias dienas ar visą Kalėdų laikotarpį, nes ilgai negenda.

925g razinų (3 skirtingų rūšių – sultana, jumbo, šviesios, tamsios, mažos ar didelės)
300g cukruotų vyšnių
150g džiovintų abrikosų, sukapotų
75g cukruotos citrinos ir apelsino žievelės
4 šaukštai brendžio, ir dar šiek tiek palaistymui
300g miltų
1 šaukštelis meduolių prieskonių mišinio (gvazdikėlių, kardamono, imbiero, cinamono)
½ šaukštelio malto muskato
300g minkšto sviesto ar margarino
300g tamsaus muscovado cukraus
5 kiaušiniai
60g migdolų, stambiai sukapotų
1 šaukštas tamsaus cukraus sirupo (ar medaus)
Tarkuota 1 citrinos žievelė
Tarkuota 1 apelsino žievelė


Sumaišykite vaisius, cukruotą žievelę dideliame dubenyje, užpilkite brendžiu ir gerai sumaišykite, uždenkite ir palikite per naktį.
Sudėkite likusias sudedamąsias dalis į didelį dubenį, gerai išmaišykite mikseriu, suberkite vaisius ir išmaišykite. Apvalią 23cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite jį sviestu, sudėkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir uždenkite viršų su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 140C ir kepkite pyragą maždaug 4-5 valandas, kol pyragas tampa standus ir įbedus medinį pagaliuką, jį ištraukiate sausą. Palikite ataušti formoje. Kai pyragas atvėsta, keliose vietose subadykite su plonu mediniu pagaliuku ir pašlakstykite nedideliu kiekiu brendžio. Įvyniokite pyragą į popierių ir foliją ir palikite subręsti 1-3 mėnesius, retkarčiais atvyniodami ir pašlakstydami 1-2 šaukštais brendžio.
Puoškite pyragą su cukruotais vaisiais, marcipanų mase ar glazūra.
Nuotrauka daryta dar pyrago nepapuošus, prieš įvyniojant į popierių ilgam laikymui prieš Kalėdas.

Skanaus!

2 balsai, 0.38%
Ąāņīš: JOLKA999 
Dydis: 467x350, 95008 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 2:19
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 2
Reitingas: 0.38Kalėdiniai meduoliai.

Teslai :

450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g.vilniaus margarino.
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu

del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.

Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figureles .Tesla kocioti 1 cm storio.
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk ,nes iskepa labai greitai.Meduoliai iseina minkstuciai ir skanus.Mes su vaikais juos papuosem glajum,tai bus saldzios dovaneles musu draugam.

Glajui :

1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .

2 balsai, 0.38%
Ąāņīš: Babusia 
Dydis: 640x491, 46962 baitų 
Atnaujinta: 29-11-2009, 22:02
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 2
Reitingas: 0.38Kalėdiniai cinamoniniai
pinigėliai

Sausainėliams reikės:
apie 500 g. migdolų riešutų
3 kiaušinių baltymai
250 g. cukraus pudros
2 arb. šaukšteliai cinamono.

Kiaušinio baltymus reikia gerai išplakti iki standžių putų, atsargiai sudėti cukraus pudrą ir atsargiai išmaišyti. 3 šaukštus gautos masės atidėkime aptepimui į atskirą indą. Riešutus reikia sumalti ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę, įdėti cinamoną ir viską išmaišyti iki vientisumo. Tešla turėtų išeiti kočiojama (man gavosi skystesnė, kažkodėl suabejojau sufasuotų migdolų svoriu...) iš iškočiotos tešlos išspaudžiame eglutes, angelus, žvaigždutes. Jei atsitiks kaip man - tešla bus skystoka, o migdolų daugiau nebeturėsite, darykite apvalius pinigėlius:) Pagamintus sausainėlius dedame į skardą, aptepame atidėta baldymų mase ir pašauname į 150 laipsnių karštumo orkeitę džiųti apie 20 min. Jei norite gaminti valgomas Kalėdinės puošybos figūrėles, pradurkite skylutes ir padžiovinkite keletu min. ilgiau - sausainėliai bus kietesni, bet valgomi:)

Gerų švenčių.

2 balsai, 0.38%
Ąāņīš: saulegraza6 
Dydis: 640x480, 39953 baitų 
Atnaujinta: 25-11-2009, 21:21
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 2
Reitingas: 0.38Mano mylimiausias NEGRIUKAS

2 Stiklinės miltų,
2 Stiklinės karšto vandens ,
2 Stiklinės cukraus,
2 Arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
2 Kiaušiniai,
1/2 Stiklinė tirpinto sviesto,
1,5 arbatinis šaukštelis sodos,
1 Stiklinė kakavos,
Cukraus pudros.

Į gilų indą suberti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, pertrinta sodą. Tada supilkite 2 stiklines karšto (bet neverdančio) vandens. Viską išmaišykite labai kruopščiai, o tada įmuškite kiaušinius ir supilkite sviestą.. Viską gerai išmaišius kad nebūtų gumuliukų tešlą supilkite riebalais pateptą skardą ( neišsigąskite, ji turi būtį skysta). Kepkite 35-45 min. Ataušinus apibarstyti pudra paprastai arba uždėjus trafaretą! SKANAUS

1 balsas, 0.19%
Ąāņīš: sinsan 
Dydis: 553x413, 98114 baitų 
Atnaujinta: 29-11-2009, 13:16
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 1
Reitingas: 0.19Kalėdinis Pyragas.
Reikalingi produktai:
100 g. džiovintų greifruktų;
50 g. egzotiskų vaisių likerio arba sirupo;
4 kiaušiniai;
500 g. kefyro;
250 g. cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 g. sviesto arba margarino;
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Pyrago glajui reiks: 25 g. sviesto;
3 šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas bato cukraus;
2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus

1 balsas, 0.19%
Ąāņīš: robiuke 
Dydis: 320x278, 46277 baitų 
Atnaujinta: 06-12-2009, 18:38
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 1
Reitingas: 0.19Noriu jums pasiūlyti labai skanaus naminio torto receptą. Naminis ne tik todėl, kad nepirktinis, o todėl, kad naudojau naminę grietinę, sviestą ir kiaušinius. Beabejo galima gaminti ir iš pirktinių produktų. Kadangi artėja šventės tai nusprendžiau, kad jis puikiausiai tiks.

Naminis tortas

Reikės: Biskvitui šviesiam:
 2 stiklinės miltų;
 2 stiklinės grietinės;
 2 stiklinė cukraus;
 Pusė stiklinės cukraus;
 4 kiaušiniai;
 Pusė šaukštelio sodos.
Rudam biskvitui:
 Visko tiek pat, kiek ir į šviesų tik įdedama kakava.

Pertepimui:
 3 stiklinės grietinės;
 2 šaukštai želatinos;
 2 stiklinės cukraus;
 Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
 Uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) ar uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.
Viršui:
 400g sviesto ;
 Kakavos;
 Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
 2 stiklinės cukraus.
Glazūra papuošimui:
 Cukraus pudros;
 Vieno kiaušinio baltymas;
 Žali maistiniai dažai.
Kita:
 Riebalai skardai ištepti;
 Margarinas.

P.S.Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną sveteliam, kitą namiškiam.

Eiga: biskvitai:
Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingridientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėj, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami(nes jei tepama ant dar šiltų – leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę.

Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje(arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.

Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.

Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.


Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t.

Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su spec.švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Bet kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.

Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingridientų tai išėjo du tortai – apvalus ir keturkampis(puo6iau trupiniais).


Skanaus !



0 balsų, 0%
Ąāņīš: zebrova 
Dydis: 640x480, 164341 baitų 
Atnaujinta: 04-12-2009, 13:03
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 0
Reitingas: 0Keksas "Margaspalvės kalėdos"

REIKĖS:
250 g margarino;
1,5 st. cukraus;
5 kiaušinių;
2 v.š. grietinės;
2 st. miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
1 pak. vanilinio cukraus;
50 g. želės;arba maistinių dažų.

Ištrinkite cukrų su kiaušiniais.Supilkite pašildytą margariną. Sudėkite grietine ir miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išsukite. Tešlą padalinkite į tris dalis- vieną nuspalvinkite kakava, kitą dažais ar žele, o vieną palikite naturalų. Ikepimo formą dėkite tešlą pakaitomis, kad susimaišytu. Kepkite karštoje (180 laipsnių) orkaitėje, apie valandą.

0 balsų, 0%
Ąāņīš: ramune.v 
Dydis: 480x640, 62508 baitų 
Atnaujinta: 27-11-2009, 11:14
Peržiūrų: išj
''Už'' balsavo: 0
Reitingas: 0Morkų pyragas
100g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, (neturėjau ir nedėjau)
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės kapotų riešutų.
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie 35 minutes.

 
 Svečias  •Prisijungti •Pradļæ½ti aptarimļæ½