aciu, nenoriu suklaidint zmogaus
aciu, nenoriu suklaidint zmogaus
Sveiki, 2013 metais isejau i VPA, pirmus metus gavau 70proc nuo atlyginimo motinystes pasalpa, antrus metus perasiau vyrui, negavau pajamu. Tuomet 2015 metais dar budama motinystes atostogose vel isejau i VPA su antru vaiku, pirmus metus gavau tuos 70proc, antrus metus vel gavo vyras, as pajamu neturejau. Dabar greitai baigsis treti VPA metai, pajamu nera. Planuoju eit i darbo birza. Idomu, kaip man skaiciuos pasalpa pagal kokias pajamas? Nes pajamos is VPA buvo ne nuolat. Iki dekretiniu pradirbau apie 5 metus. Dekoju
Is paskutiniu 30 menesiu pajamu skaiciuos praleidus 1 menesi iki istojimo i birza, kur nebuvo pajamu, ten bus 0
Tai vadinasi jei metus pajamu nebuvo, tai tie menesiai 0, tai pasalpa man labai numus iki minimumo...
Taip, ismokos vidurkis bus mazesnis.
Dar klausimas... O jei pastaruosius kelis men gavau tik vaiko pinigus (60eur), ar neuzskaitys, kad cia buvo mano pajamos?
Ne, vaiko pinigai nera draudziamosios pajamos, todel jie neieina.
Ne, vaiko pinigai nera draudziamosios pajamos, todel jie neieina.
Aisku, aciu jums uz info
Sveiki.o birzos ismoka kaip pajamos uzsiskaiciuja?
Taip, cia yra draudziamosios pajamos, jos isiskaito tiek del soc.pasalpos, kompensacijos tvarkantis, tiek del motinystes ismoku.
Jolanciuk, tai esant darboo birzoje ir praejus vell metams, antra karta i ja registruojantis, ar skaiciuosis i pajamas gautos pirmu metu birzos ismokos ? Speju, kad kvaila klausima uzdaviau, juk cia ne darbo pajamos, taip ?
Taip. Gaunant bedarbio ismoka net ir stazas eina