Norėjau pasitikslint ar teisingai supratau. Buvau biržoj, mano konsultantė serga, nukreipė pas kitą. Ji tik pasirašė, kad atėjau, paskyrė kitą apsilankymą. Kiek vėliau radau el pašte laišką, kad man išduotas siūlymas į laisvą darbo vietą. Pažiūrėjau skelbimą, man netinka, be to reikiamų žinių neturiu, tai ar teisingai supratau, kad čia vos ne automatinis pranešimas ir jei manęs nedomina, reaguot nebūtina? Mano supratimu tai nebuvo rekomendacija, nes negavau jokio popierinio varianto, konsultantė man išvis nieko nesakė, jokio termino iki kada susisiekt nėra, tik toks pranešimas Laba diena, Jums išduotas siūlymas į laisvą darbo vietą (nurodyta darbo vieta)
Taip, cia tiesiog pasiulymas, galit paskui pasakyti, jeigu paklaus, kad jus neturit tu ziniu, kuriu ten reikalauja. Man irgi siunte, kur ir reikia apie ginklus nusimanyti, apie medziokle, nu kur man moteriai apie tai nusimanyti Tai nei skambinau, nei ka, pasiteiravo konsultante, tai pasakiau, kad nei apie ginklus, nei apie medziuokle nenusimanau, be to reikalingas buvo pardavejas-konsultantas (vyras).
Siuncia tuos pasiulymus, bele kad siusti kazka
Laba diena, supermamos. Tikiuosi padėsit atsakyti į tokį klausimą: jeigu dirbsiu 0,5 etato, kiek menesiu reikes isdirbti, kad isejus is darbo gauti bedarbio pasalpa? Ar tas terminas padvigubeja kai dirbi ne pilna darbo diena? Labai aciu kas atsakys 😇😇😇
12 menesiu. Nedvigubeja.
DEL BIULETENIO tai anksciau kai stovejau man uz vaiko prieziurai skirta biuleteni nemokejo, buvo tik pateisinimas del neatvykimo. Geriau kai paciai sergant imamas biuletenis, tada nedarbo draudimo ismoka pratesiama (ko gero pratesia max 30 dienu).
gal zinote jei dirbu ne nuo 2017 pradzios, o nuo 2017 pavasario ir dabar atlyginimas didesnis uz minimalu, tai kaip skaiciuojamas tas 12 menesiu stazas, reikalingas nedarbo draudimo ismokai gauti:
ar tiesiog reikia atidirbti lygiai 12 menesiu iki 2018 pavasario , nepriklausomai nuo imoku sodrai?
ar pagal sodros suvestine turi buti 1 metai stazo (t.y. nebutinai 12 menesiu atidirbti, jei daugiau kaip minimumas)?
ko gero turi buti 12 menesiu, nes radau parasyta, kad "Tai reiškia – per minėtą laikotarpį būti sumokėjęs 12 įmokų „Sodrai“.
( saltinis: https://www.15min.lt...sis-1083-816836 )
Man birželio mėn paskirta išmoka 7 mėn. iki 2018 sausio. Už mėnesį (nuo liepos 17d, iki rugsėjo 22 d. dirbau) gavau. Dabar vėl biržoje bedarbė. Tai man mokės iki sausio ar tuos 7 mėn skaičiuos tik bedarbystės?
O nuo sausio jei ir toliau nedirbsiu tada iš biržos išsiregistruot, ir tada kada vėl galima tikėtis išmokos?
Paaiškinkit prašau, vargšei nesupratingai bedarbei
Man birželio mėn paskirta išmoka 7 mėn. iki 2018 sausio. Už mėnesį (nuo liepos 17d, iki rugsėjo 22 d. dirbau) gavau. Dabar vėl biržoje bedarbė. Tai man mokės iki sausio ar tuos 7 mėn skaičiuos tik bedarbystės?
O nuo sausio jei ir toliau nedirbsiu tada iš biržos išsiregistruot, ir tada kada vėl galima tikėtis išmokos?
Paaiškinkit prašau, vargšei nesupratingai bedarbei
Turi atnaujinti. Nuo kada vel birzoj stovit?
Papildyta:
Jeigu puse metu pradirbot, tai neatnaujins.
"Nutrauktos dėl Užimtumo įstatymo 24 straipsnio 4 dalies 1 ir 2 punktuose nustatytų atvejų nedarbo draudimo išmokos mokėjimas atnaujinamas visiems bedarbiams, iš naujo įsiregistravusiems teritorinėje darbo biržoje per 6 mėnesius po nedarbo draudimo išmokos mokėjimo nutraukimo."
Papildyta:
Dabar DB registruota nuo 09 27.
Man skaičiavimas buvo atliktas nuo 06 19 iki sausio men. Nuo liepos 17 iki rugsejo 22 dirbau. Dabar moka toliau, tik nesuprantu kaip mokės iki sausio ar tiek mėn kiek bedarbė.
[quote=JOLANCIUK,2017 10 26, 10:59]
Papildyta:
Dabar DB registruota nuo 09 27.
Man skaičiavimas buvo atliktas nuo 06 19 iki sausio men. Nuo liepos 17 iki rugsejo 22 dirbau. Dabar moka toliau, tik nesuprantu kaip mokės iki sausio ar tiek mėn kiek bedarbė.
[/quote]
Mokes iki tada iki kada paskirta. Veliau galit issiregistruoti ir po 12 menesiu vel istoti, jeigu turesit 12 men stazo per paskutinius 30 menesiu, tai mokes ir jau ilgiau 9 menesius. (jeigu aisku per ta laika nepasikeis kazkas).