Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

Sveikos mamos 4u.gif Turiu klausima. Pasalpa mokama, jeigu yra darbo stazas 18 men. O jeigu zmogus dirbo 18 men., bet puse etato?
Atsakyti
Gal kas nors iš tiesų žino, ar žmogus, registruotas darbo biržoje, prarastų nedarbo išmokas, jei, turint verslo liudijimą kelioms dienoms ar dienai, nereguliariai teiktų mokymo paslaugas?
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2016 09 23, 16:56)
Gal kas nors iš tiesų žino, ar žmogus, registruotas darbo biržoje, prarastų nedarbo išmokas, jei, turint verslo liudijimą kelioms dienoms ar dienai, nereguliariai teiktų mokymo paslaugas?

Tam laikui, kol turetu VL, bedarbio ismoka butu sustabdyta, nes jis jau nesiskaitytu bedarbiu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 09 23, 20:57)
Tam laikui, kol turetu VL, bedarbio ismoka butu sustabdyta, nes jis jau nesiskaitytu bedarbiu.

Dėkui už komentarą. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,susiduriau su tokia situacija.isejusi is darbo stojau i darbo birza, tada suzinojau kad laukiuosi.darbo birza skyre bedarbio pasalpa,kuria mokes iki 2016-10-11.darbo stazas siuo metu yra 21 menesis per paskutinius 24 men.nuo 2016-09-28 gydytoja isdave nestumo ir gimdymo atostogu pazymejima.kreipiausi i sodra del motinystes pasalpos, ten man pasake jog pinigelius uz dekreto laikotarpi man mokes darbo birza(prates mokama pasalpa nes tuo metu kai gydytojas isdave nestumo atostogu pazyma ,darbo birza moka bedarbio pasalpa). nuo 2017-02-01 man reikes lankytis birzoje ir negalesiu atsisakyti ju pasiulymu.gal galite man paaiskinti kodel man reikes lankytis darbo birzoje, jai pagal staza man priklauso motinystes atostogos gimus vaikui g.gif ar isejus is darbo birzos man uz dekreta moketu sodra ir ar tada galeciau ramiai auginti gimusi vaikeli? blush2.gif paaiskinkit kas nors man suprantamai ,nes ne kiek nesuprantu tokios situacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(varniuke92 @ 2016 09 29, 15:14)
Sveiki,susiduriau su tokia situacija.isejusi is darbo stojau i darbo birza, tada suzinojau kad laukiuosi.darbo birza skyre bedarbio pasalpa,kuria mokes iki 2016-10-11.darbo stazas siuo metu yra 21 menesis per paskutinius 24 men.nuo 2016-09-28 gydytoja isdave nestumo ir gimdymo atostogu pazymejima.kreipiausi i sodra del motinystes pasalpos, ten man pasake jog pinigelius uz dekreto laikotarpi man mokes darbo birza(prates mokama pasalpa nes tuo metu kai gydytojas isdave nestumo atostogu pazyma ,darbo birza moka bedarbio pasalpa). nuo 2017-02-01 man reikes lankytis birzoje ir negalesiu atsisakyti ju pasiulymu.gal galite man paaiskinti kodel man reikes lankytis darbo birzoje, jai pagal staza man priklauso motinystes atostogos gimus vaikui g.gif  ar isejus is darbo birzos man uz dekreta moketu sodra ir ar tada galeciau ramiai auginti gimusi vaikeli? blush2.gif  paaiskinkit kas nors man suprantamai ,nes ne kiek nesuprantu tokios situacijos g.gif

Nes jums reikia iseiti is darbo birzos, o tada pildyt prasyma del mot. ismokos sodroj, o paskui del mot(tev), nes kol birzoj stovit, tai sodra 2-vi ismokas moket negali.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 09 29, 15:23)
Nes jums reikia iseiti is darbo birzos, o tada pildyt prasyma del mot. ismokos sodroj, o paskui del mot(tev), nes kol birzoj stovit, tai sodra 2-vi ismokas moket negali.

tai kol stovesiu birzoj nebus man ir atostogu motinystes?
Atsakyti
QUOTE(varniuke92 @ 2016 09 29, 16:41)
tai kol stovesiu birzoj nebus man ir atostogu motinystes?

Jus gi jau isejusi i motinystes atostogas, tiesiog motinystes pasalpa nemokes sodra, kol gaunat bedarbio ismoka.
Atsakyti
Jeigu aš tik vieną dieną/sav. (ir taip du mėn.) dirbu pagal verslo liudijimą, tai tuos du mėn. apskritai negaučiau nė vieno euro iš Darbo biržos?
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2016 10 03, 22:16)
Jeigu aš tik vieną dieną/sav. (ir taip du mėn.) dirbu pagal verslo liudijimą, tai tuos du mėn. apskritai negaučiau nė vieno euro iš Darbo biržos?

Bedabio ismokos negautumete, nes skaitysites jau ne bedarbe.
Atsakyti
DB užsiregistruota rugsėjo 23 d., pas konsultantę pirmąkart apsilankyta rugsėjo 29 d. Nedarbo išmoka skirta nuo spalio 1 d. (SODROS psl. taip rašo).

Klausimai:

Ar spalio pb. gausiu pinigėlius tik už dvi dienas? Ar visai negausiu?

O lapkričio pb. jau gausiu už pilną spalį?

Ačiū už atsak. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renule: 04 spalio 2016 - 09:40
QUOTE(Renule @ 2016 10 04, 10:38)
DB užsiregistruota rugsėjo 23 d., pas konsultantę pirmąkart apsilankyta rugsėjo 29 d. Nedarbo išmoka skirta nuo spalio 1 d. (SODROS psl. taip rašo).

Klausimai:

Ar spalio pb. gausiu pinigėlius tik už dvi dienas? Ar visai negausiu?

O lapkričio pb. jau gausiu už pilną spalį?

Ačiū už atsak.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pirma ismoka gausit lapkricio 20 diena uz visa spali, nes bedarbio ismoka jums paskirta nuo spalio 1 d.
Atsakyti