Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 17

QUOTE(Eglinainis @ 2015 05 20, 15:18)
ar ją gausiu nuo šio mėnesio 20 dienos iki galo  mėnesio ,ar tik birželį nuo 20 dienos iki mėnesio galo?

Tik birželį gausite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglinainis @ 2015 05 20, 15:18)
Sveiki,

turiu tokį klausimėlį, galbūt ir neišmanėlės, bet vistiek gal ,kas atsakys.
Darbo biržoje esu užsirgistravus nuo balandžio 28 dienos, buvau pas konsultantę paskirtu  laiku, tai yra gegužės 5 dieną, ten užpildžiau prašymą dėl nedarbo išmokos, viskas tvarkoj, ją aš gausiu. Tik dabar klausimas, ar ją gausiu nuo šio mėnesio 20 dienos iki galo  mėnesio ,ar tik birželį nuo 20 dienos iki mėnesio galo?
Lauksiu atsakymo  4u.gif

Birzelio 20 d. gausit uz nepilna geguze ( nuo 5 d. iki menesio galo)
Atsakyti
Sveikos,po kiek laiko galiu stot i darbo birza,jei pirmadieni iseinu is darbo?kokia dabar bedarbio pasalpa yra?nes keista kad kaip cia skaiciau kad 300eur.ir kiek ja laiko moka,kada mazeja?dekui uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(camil@ @ 2015 05 24, 09:21)
Sveikos,po kiek laiko galiu stot i darbo birza,jei pirmadieni iseinu is darbo?kokia dabar bedarbio pasalpa yra?nes keista kad kaip cia skaiciau kad 300eur.ir kiek ja laiko moka,kada mazeja?dekui uz atsakymus.

Antradieni jau galit stot, taip, maximali yra 301.70 eur, moka 6 menesius, nebent stazo turit virs 25 metu pradirbta, po 3-ju menesiu pasalpa mazeja.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 05 24, 21:49)
Antradieni jau galit stot, taip, maximali yra 301.70 eur, moka 6 menesius, nebent stazo turit virs 25 metu pradirbta, po 3-ju menesiu pasalpa mazeja.

Dekui uz atsakymus,o pradzioj tikrai tiek moka?ar turi atitikti kazkokius kriterijus kad tiek gautum 3men?pirmus.
Atsakyti
QUOTE(camil@ @ 2015 05 25, 08:09)
Dekui uz atsakymus,o pradzioj tikrai tiek moka?ar turi atitikti kazkokius kriterijus kad tiek gautum 3men?pirmus.

Turesit atitikti kriterijus.
Atsakyti
QUOTE(camil@ @ 2015 05 25, 08:09)
pradzioj tikrai tiek moka?ar turi atitikti kazkokius kriterijus kad tiek gautum 3men?pirmus.

Nebūtinai tiek mokės - išmokos dydis priklauso nuo gauto atlyginimo dydžio.

Nedarbo socialinio draudimo įstatymo 8 straipsnis. Nedarbo draudimo išmokos dydis.

1. Nedarbo draudimo išmoka apskaičiuojama kaip pastovios ir kintamos dalių suma.

2. Pastovią nedarbo draudimo išmokos dalį sudaro mokėjimo mėnesį galiojančių valstybės remiamų pajamų dydis (šiuo metu 102 eurai).

3. Kintama nedarbo draudimo išmokos dalis apskaičiuojama taip:
1) apskaičiuojamos bedarbio kiekvieno mėnesio draudžiamosios pajamos imant 36 mėnesius, praėjusius iki užpraeito kalendorinio ketvirčio pabaigos nuo bedarbio įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos. Jeigu kurį nors mėnesį draudžiamųjų pajamų nėra, jos laikomos lygios nuliui;
2) apskaičiuojamas šių draudžiamųjų pajamų, padalytų iš atitinkamą mėnesį buvusių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, vidurkis;
3) gautas vidurkis dauginamas iš nedarbo draudimo išmokos skyrimo mėnesį esamų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų;
4) kintama nedarbo draudimo išmokos dalis nustatoma kaip 40 procentų šios dalies 3 punkte nurodyto dydžio, bet ne daugiau negu skirtumas tarp 70 procentų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų ir valstybės remiamų pajamų, buvusių nedarbo draudimo išmokos skyrimo mėnesį.

4. Pirmus 3 mėnesius mokama visa nedarbo draudimo išmoka, likusį 7 straipsnio 2 dalyje nustatytą nedarbo draudimo išmokos mokėjimo laikotarpį – pastovi nedarbo draudimo išmokos dalis ir pusė kintamos nedarbo išmokos dalies.
Atsakyti
Kad gauti maximalią išmoką, turėjote gauti algos į rankas apie 2000-2300 Lt.
Atsakyti
laba diena, gal kuri buvote susidurus su tokia situacija:
dirbu pedagogini darba is DB [aga; subsidijas, pusmeciui, ir kaip zinia pedagogai atostogauja vasara, bet man tik rugpjucio 3 gryzimas i DB bus pusmetis.
tai ar as galiu prasyti vasara atostogu? nes realiai jau birzelio antra savaite nebebus aukletiniu.
ar man reikia atidirbti pusmeti ir iseinant gausiu atostoginius?

nes siai dienai as atsiskaiciavau man priklausancia 56dienas nuo rugpjucio 3 dienos atgal irjau birzelio antra savaite tureciau iseiti atostogu, bet ir pasimeciau kaip su tais terminais jeigu nera isdirbta puse metu g.gif
Atsakyti
Laba diena,klausimėlis
Žmogaus vardu yra 3,31 ha žemės,ar jis išėjęs iš darbo gali stoti į darbo biržą,deklaracijos už žemę gaunamos ne to žmogaus vardu
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2015 05 25, 09:23)
Kad gauti maximalią išmoką, turėjote gauti algos į rankas apie 2000-2300 Lt.

O jai i darbo birza eini po VPA ar skaiciuoja is tu 40 proc ka gauni antrais metais ar is tikros algos
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2015 05 26, 18:07)
O jai i darbo birza eini po VPA ar skaiciuoja is tu 40 proc ka gauni antrais metais ar is tikros algos

Skaiciuoja is paskutiniu 3-ju metu pajamu.
Atsakyti